Στον Αυστραλό συγγραφέα Τζοκ Σερόνγκ απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο Staunch, το οποίο επιβραβεύει βιβλία θρίλερ στα οποία «καμία γυναίκα δεν δέρνεται, παρενοχλείται, πέφτει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, βιάζεται ή δολοφονείται».

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 λιρών και ο Σερόνγκ το απέσπασε για το βιβλίο του On the Java Ridge, στο οποίο μία ομάδα Αυστραλών σέρφερ σώζει πρόσφυγες από ένα πλοίο που ναυάγησε στη διάρκεια καταιγίδας ανοιχτά της Ινδονησίας.

Η συγγραφέας και σεναριογράφος Μπρίτζετ Λόλες, που είναι η ιδρύτρια και χρηματοδότρια του βραβείου, επαίνεσε «τις ζωηρές περιγραφές, το ωμό πάθος και τον αριστοτεχνικό έλεγχο του υλικού» του συγγραφέα. «Είναι ένα καλό θρίλερ, με τη συνήθη αγωνία, τα πάνω και τα κάτω του. Η γραφή του είναι δυνατή, υπάρχει βία και ωμότητα, όμως τίποτα περιττό. Και ένας από τους εχθρούς εδώ είναι η φύση, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά στα βιβλία», τόνισε.

«Το ότι ο βιασμός και η δολοφονία χρησιμοποιούνται ασταμάτητα για λόγους διασκέδασης του κοινού, και πραγματικά κυριαρχούν στη λαϊκή κουλτούρα, είναι κάπως περίεργο αν το καλοσκεφτεί κανείς: Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη βία κατά των γυναικών, όταν την απορροφάμε ως διασκέδαση».

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.diastixo.gr