Την εκστρατεία «Wrap Up London» προωθεί η φιλανθρωπική οργάνωση Hands On London, η οποία φροντίζει να έχουν ρούχα και ζέστη οι άστεγοι κι άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του κρύου χειμώνα.

Συγκεντρώνουν χρήματα, και γι’ αυτό τον σκοπό η εταιρεία «Ask Us For Ideas» (AUFI) ζήτησε από δώδεκα ντιζάιν στούντιο στη βρετανική πρωτεύουσα να σχεδιάσουν περιτυλίγματα για χριστουγεννιάτικα δώρα. Ανάμεσα στα στούντιο φιγουράρουν δυνατά ονόματα, όπως Don’t Panick Partners, Lowrie, Base Design, A Practice For Everyday Life, Ilovehandles κι άλλα.

Επειδή τα περισσότερα χαρτιά για περιτύλιγμα δώρων είναι μιας χρήσης, άρα όχι ανακυκλώσιμα, κι η περίοδος των γιορτών γεννά πολύ σκουπίδι, το AUFI φρόντισε να τυπώσει τα σχέδια των στούντιο σε πλήρως ανακυκλώσιμο χαρτί.

«Σε αντίθεση μ’ ένα αρκουδάκι, το περιτύλιγμα χριστουγεννιάτικου δώρου είναι μόνον για τα Χριστούγεννα, κατά συνέπεια θέλαμε να το κάνουμε μιας χρήσης, στυλάτο και ανακυκλώσιμο» εξήγησε ο συνιδρυτής του AUFI, Νικ Μπελ. «Μια χούφτα από τα καλύτερα ντιζάιν στούντiο του κόσμου δημιούργησαν ένα σετ από 12 χαρτιά περιτυλίγματος τα οποία λόγω της εξαιρετικής ποιότητας χαρτιού στο οποίο τυπώθηκαν τα σχέδια και του ότι το τύπωμα έγινε με το χέρι, περισσότερο φέρουν σε μια έκδοση περιορισμένων αντιτύπων παρά σε χαρτί περιτυλίγματος» πρόσθεσε.

*Διαβάσαμε την είδηση στο amna.gr