Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Δυόμισι χρόνια μετά την αναδοχή τους, τέσσερα αδέρφια αποκτούν επισήμως το επίθετο της οικογένειας που τα φιλοξενούσε. Στις 12 Μαρτίου του 2018 η δικαστής Kathleen L. Sloan, ανακοίνωσε την απόφαση της υιοθεσίας στη δικαστική αίθουσα στο Κάνσας, λέγοντας συγκινημένη πως θα ήταν ευλογία για κάθε δικαστή των Η.Π.Α να ζήσει έστω για μια φορά μια τέτοια υπόθεση κατά τη διάρκεια της θητείας του.     

Το 2015 η Phyllis κι ο Eric Watson, αποφάσισαν να γίνουν ανάδοχοι γονείς. Μια μέρα αφότου πήραν την έγκριση ότι έχουν το δικαίωμα της αναδοχής, το τοπικό γραφείο υιοθεσιών, τους τηλεφώνησε για μια ιδιαίτερη περίπτωση.

Τέσσερα αδέρφια αναζητούσαν μια ανάδοχη οικογένεια, που θα μπορούσε να τα δεχτεί όλα μαζί, γιατί δεν ήθελαν να χωριστούν. Αν αυτό δε γινόταν θα έπρεπε να δοθούν σε διαφορετικά σπίτια. Τα παιδιά προέρχονταν από έναν διαλυμένο γάμο, όπου η κατάχρηση ουσιών κι όλα τα προβλήματα είχαν σαν επακόλουθο την παραμέλησή τους.

Οι Watson δεν περίμεναν κάτι τέτοιο όταν έκαναν την αίτηση για αναδοχή. Είχαν υπολογίσει πως ένα ή δύο παιδιά θα ήταν ο αριθμός που θα φιλοξενούσαν. Αυτό όμως που δεν μπορούσε να δεχτεί η συνείδησή τους ήταν να χωριστούν τα παιδιά και να σκορπίσουν. Έτσι τρεις μέρες μετά το τηλεφώνημα, υποδέχτηκαν τα τέσσερα ανήλικα αδέρφια στο σπίτι τους και σύμφωνα με τη Phyllis, δεν μετάνιωσαν ποτέ γι΄ αυτή τους την απόφασή. Ενώ ο Eric μέσα σε δάκρια χαράς δήλωσε πως νιώθει πλέον ολοκληρωμένος.

Σήμερα η Alisia είναι 17, ο Bradley 16, ο Cody 15 κι η Emma 11 και χάρη στην Phyllis και στον Eric μπορούν να ζουν μια ήρεμη οικογενειακή ζωή και να κάνουν όνειρα.

Όπως δήλωσε το μεγαλύτερο εκ των τεσσάρων παιδιών, η Alisia, που το καλοκαίρι θα ενηλικιωθεί, θέλει να σπουδάσει κι όταν κάποτε παντρευτεί να τη συνοδέψει ο μπαμπάς της, ο Eric στην εκκλησία.

Η αναδοχή κι η υιοθεσία είναι πράξεις αγάπης…

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com