Έχει κατακτήσει ήδη τον κόσμο των τεχνών και κάποιοι την αποκαλούν τον «νέο Τζάκσον Πόλοκ». Ωστόσο η 12χρονη εικαστικός Aelita Andre από τη Μελβούρνη, παρόλο που καταλαβαίνει ότι αυτός ο χαρακτηρισμός είναι κολακευτικός, δεν επαναπαύεται στις συγκρίσεις και θέλει να δημιουργήσει ένα εντελώς προσωπικό στυλ. 

Η Aelita μετρά ήδη μία δεκαετία στη ζωγραφική. Έκανε την πρώτη της έκθεση μόλις 2 ετών, όταν η μητέρα της παρουσίασε έργα της σε γκαλερί χωρίς να αποκαλύψει την ηλικία της δημιουργού. Από τότε δεν έχει σταματήσει να ζωγραφίζει και δηλώνει τη λατρεία της για την τέχνη και την επιθυμία της να συνεχίσει να ασχολείται με αυτήν για όλη της τη ζωή.

Μέχρι σήμερα έχει ήδη εκθέσει σε μεγάλες πόλεις όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ, ενώ κάποια έργα της έχουν πουληθεί για 30.000 δολάρια. Προσπαθεί να μην επηρεάζεται αρνητικά από τις κριτικές, υπάρχει ωστόσο ένας τεχνοκριτικός που υπολογίζει ιδιαίτερα: «το ινδικό μου χοιρίδιο, που αν δεν του αρέσει ένας πίνακάς μου αρχίζει να τον μασουλάει».

*Διαβάσαμε την είδηση στο womantoc.gr