Γράφει η Έφη Φωτεινού

Στα νότια της Ιταλίας, βρίσκεται η  Ακτή Αμάλφι, η οποία αποτελείται από δεκάδες γραφικά όμορφα χωριά που μπορεί κανείς να τα εξερευνήσει οδικώς.

Με αφετηρία τη Νάπολη, διασχίζοντας δρόμους και δρομάκια ανάμεσα σε υπέροχους κήπους και μοσχοβολιστές λεμονιές, μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει ένα ονειρεμένο road trip, να κάνει στάσεις σε κάποιο από τα γνωστότερα χωριά του, όπως είναι το Αμάλφι, το διάσημο Ποζιτάνο και το Ραβέλο, να εντυπωσιαστεί από την ομορφιά, τα χρώματα, το ηλιοβασίλεμα, τη θάλασσα, τα κάστρα, τα σκαλάκια, τις επαύλεις, ακόμη και τις εκκλησίες.

Στην Ακτή Αμάλφι παράγεται το ξακουστό σε όλο τον κόσμο λιμοντσέλο, που φτιάχνεται από τα μοναδικά μυρωδάτα λεμόνια που βρίσκονται μόνο εκεί, τα οποία έχουν χονδρή φλούδα, έντονο άρωμα και περισσότερη βιταμίνη C.

Τη δεκαετία του ’60 η Ακτή Αμάλφι έγινε δημοφιλής τουριστικός προορισμός, ειδικά για πιο ψαγμένους ταξιδιώτες, ενώ από το 1997 ανακηρύχθηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Στενά δρομάκια και χρωματιστά σπίτια με πεζούλια κι ολάνθιστους κήπους είναι μερικά από αυτά που μπορεί να δει κάποιος που θα επιλέξει να επισκεφθεί την περιοχή, ενώ στα αξιοθέατά της περιλαμβάνεται ο καθεδρικός ναός της Santa Maria Assunta με τη βυζαντινή εικόνα της Μαύρης Μαντόνα. 

Στο Αμάλφι δεσπόζει επίσης, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ανδρέα, όπου φυλάσσεται μέρος των λείψανων του σε κρύπτη, τα οποία το 1210 μεταφέρθηκαν εκεί από την Κωνσταντινούπολη.

Απολαύστε τις εικόνες που ακολουθούν και μαγευτείτε κι εσείς από την ομορφιά της Ακτής Αμάλφι:

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.dinfo.gr

*Η Έφη Φωτεινού είναι blogger και μπορείς να τη διαβάζεις και στο www.nouazetamefountouki.gr