Τα social media έχουν γίνει απαραίτητα στη ζωή μας και καταναλώνουν πολύ χρόνο από την καθημερινότητά μας, την ίδια στιγμή που θα μπορούσαμε ν’ ασχοληθούμε με πιο παραγωγικές δραστηριότητες.

Η εφαρμογή Uptime, θέλοντας να διαπιστώσει πόσο πολύ είμαστε εξαρτημένοι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διεξάγει ένα κοινωνικό πείραμα με μία μόλις συμμετοχή. Διερωτάται λοιπόν εάν θα κλείνατε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από παντού για δύο ολόκληρους μήνες με αμοιβή $2.700, δηλαδή περίπου 2.380 ευρώ.

Με αυτό το ενδιαφέρον πείραμα, θέλει να διαπιστώσει κατά πόσο μπορεί να επηρεαστεί η καθημερινότητα, η παραγωγικότητα, η ψυχική ευεξία, αλλά και η αυτοβελτίωση ενός ατόμου, όλον τον καιρό που θα απέχει από κάθε είδους επαφή με τα TikTok, Instagram, Facebook, Twitter.

 

Η αίτηση της Uptime για τα social media

Όπως αναφέρει “Θα ζητήσουμε από τον επιλαχόντα “αρνητή των social media” να απαντά συχνά σε ερωτηματολόγια και θα ζητηθεί να κρατήσει γραπτώς, αλλά και με βίντεο, μορφή ημερολόγιο όλης της εμπειρίας του. Θέλουμε να ανακαλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες μπορούμε για το πόσο μπορεί ένα άτομο να ξοδέψει χρόνο βελτιώνοντας τον εαυτό ή τις γνώσεις του, μαζί με την ευεξία και την παραγωγικότητά του, εφόσον μειώνουν τον χρόνο που ξοδεύουν στα social media -γνωστό ως doom scrolling.

Παρόλο που δεν πρόκειται για κάποια ευρεία μελέτη με εκατοντάδες ή χιλιάδες συμμετέχοντες, σίγουρα τα αποτελέσματά της θα έχουν ενδιαφέρον.

 

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή

Εάν επιθυμείτε να γίνετε εσείς ο τυχερός/ή που θα γίνει το πειραματόζωο άρνησης των social media, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή πατώντας εδώ. Βιαστείτε όμως γιατί οι συμμετοχές κλείνουν στις 21 Φεβρουαρίου.

*Πηγή είδησης