Θεαματική αύξηση που ξεπερνά το 2.000% κατέγραψαν τον τελευταίο μήνα στη Μεγάλη Βρετανία οι πωλήσεις ενός παιδικού βιβλίου που πρωτοκυκλοφόρησε το 2001 και έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, καθώς μαθαίνει στα παιδιά τη σημασία του πλυσίματος των χεριών.

Πρωταγωνίστρια του βιβλίου I Don’t Want to Wash My Hands! του Τόνι Ρος, είναι η Μικρή Πριγκίπισσα, η οποία αρνείται πεισματικά να πλύνει τα χέρια της μετά την τουαλέτα, το φτέρνισμα ή το παιχνίδι με τον σκύλο της. Όπως δήλωσε ο Ρος στην εφημερίδα Guardian, εμπνεύστηκε την ιστορία από τα παιδιά του: «Το να τα πείσω να πλύνουν τα χέρια τους ήταν τρομακτική δουλειά. Ως γονιός, όταν το έγραψα, είχα σε μεγάλο βαθμό τη νοοτροπία που υπάρχει τώρα, να διασφαλίσω ότι τα παιδιά μου δεν θα πεθάνουν από μικρόβια. Ήμουν μάλλον νευρωτικός με το πλύσιμο των χεριών».

Καθώς πολλοί γονείς αναζητούν έναν αποτελεσματικό τρόπο να πείσουν τα παιδιά τους να πλένουν τα χέρια τους, ώστε να αποφύγουν τη μόλυνση από τον κορωνοϊό, η ζήτηση για το βιβλίο έχει αυξηθεί κατακόρυφα, κι έτσι ο εκδοτικός οίκος Andersen Press προχώρησε σε εσπευσμένη ανατύπωσή του.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.diastixo.gr