Την 4η και 5η ψηλότερη κορυφή του κόσμου, στα βουνά Lhoche (8.516μέτρα) και Makalu (8.485μ) των Ιμαλάϊων, θα επιχειρήσει να «πατήσει» σύντομα  ένας Έλληνας ορειβάτης. Ο Αντώνης Συκάρης έχει βαλθεί να συνεχίσει να γράφει ιστορία στο χώρο της ορειβασίας, με την 29χρονη πορεία του στα βουνά του κόσμου και φιλοδοξεί να προσθέσει άλλες δύο στο ενεργητικό του από το λεγόμενο Grant slam (14 κορυφές πάνω από 8.000μ). 

Μέχρι σήμερα έχει σκαρφαλώσει με επιτυχία τρείς από τις δυσκολότερες κορυφές του κόσμου: την ψηλότερη, το Everest (8.848μ), την τρίτη ψηλότερη το Kangchenjunga ( 8.586,) και την όγδοη ψηλότερη το Manaslu (8.163μ) και είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει καταφέρει όλα τα παραπάνω!!   

Η νέα  ελληνική ορειβατική αποστολή στις δύο κορυφές των Ιμαλαΐων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2019 και συγκεκριμένα από τις 8 Απριλίου  μέχρι της αρχές Ιουνίου 2019.

Ο Α. Σύκαρης θα ανέβι πρώτα στο όρος Makalu, όπου την 26η Μαΐου του 2010 έχασε την ζωή του ο Έλληνας ορειβάτης Χάρης Κυριακάκης, κατά την διάρκεια της κατάβασης μετά τον θρίαμβο της ανάβασης του στην κορυφή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ανάβαση στο όρος Lhoche.

Το όλο εγχείρημα πραγματοποιείται  υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελλήνων ορειβατών( ΣΕΟ), την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης 

(ΕΟΟΑ ) και του υπουργείου πολιτισμού Γενική γραμματεία αθλητισμού (ΓΓΑ).

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.kathimerini.gr