Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Πολλοί λένε πως τα χρήματα κι η δόξα επηρεάζουν και μεταμορφώνουν προς το χειρότερο τoν χαρακτήρα ενός  ανθρώπου. Ο Richard Eckersley, όμως, μαζί με τη σύζυγο του, Nicola αποδεικνύουν το αντίθετο.

Ο Richard Eckersley, όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι, ήταν διάσημος ποδοσφαιριστής στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στην ομάδα της Manchester United. Τι ήταν αυτό, λοιπόν, που τον έκανε ν’ αλλάξει πορεία στη ζωή του και ν’ ανοίξει ένα κατάστημα μηδενικών αποβλήτων στην Αγγλία;

«Μεγάλωσα στον κόσμο του ποδοσφαίρου όπου τα χρήματα ήταν βασική προτεραιότητα. Άρχισα, όμως, ν’  απομακρύνομαι από αυτήν τη φιλοσοφία.» αναφέρει ο Richard και συνεχίζει λέγοντας «Διάβαζα βιβλία κι έβλεπα ντοκιμαντέρ που με βοήθησαν να κατανοήσω το περιβαλλοντικό πρόβλημα που σχετίζεται με τη λήψη στοιχείων από τη Γη και τη μη επιστροφή τους σε αυτήν.»

Επισημαίνει, δε, πως στον κόσμο του ποδοσφαίρου οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το αυτοκίνητο ή τα ρούχα που έχουν και με αυτόν τον τρόπο ήθελε να τους αφυπνίσει για τον περιβαλλοντικό κίνδυνο που αφορά όλους μας. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως όλος ο κοινωνικός του περίγυρος ήταν πολύ θετικός για την απόφαση και τη νέα καριέρα που επέλεξε.

«Αν μου έλεγε κανείς ότι θα σταματήσω το ποδόσφαιρο στα 27 μου, θα θεωρούσα πως είναι τρελός και θα πήγαινα να οδηγήσω τη Ferrari μου. Ωστόσο, είμαι πολύ χαρούμενος με την επιλογή μου. Ήταν πραγματικά μία τεράστια αλλαγή αλλά είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτήν. Έχω ακολουθήσει έναν άλλον δρόμο που με βοηθάει περισσότερο στη ζωή μου.»

Στο κατάστημα του, το «Earth.Food. Love», όλες οι συσκευασίες επαναχρησιμοποιούνται κι όταν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν άλλο ανακυκλώνονται. Τα ψώνια δίνονται σε οικολογικές χάρτινες σακούλες κι επειδή τα τρόφιμα δεν είναι προσυσκευασμένα, οι πελάτες μπορούν ν’ αγοράσουν όση ποσότητα από αυτά χρειάζονται, αποφεύγοντας τη σπατάλη.

Μακάρι ν’ ακολουθούσαμε όλοι το παράδειγμα του Richard για ένα πιο καθαρό κι υγιές περιβάλλον διαβίωσης και να είχαμε το σθένος του να το υποστηρίζουμε έμπρακτα σε καθημερινή βάση!

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.positive.news.com