Οι Χιονιάδες είναι ένα ακριτικό χωριό το οποίο ξεχωρίζει όχι μόνο για την γραφικότητά του αλλά και για το γεγονός ότι σε αυτό τον τόπο έχουν γεννηθεί πάνω από 70 ζωγράφοι!

Το χωριό Χιονιάδες είναι χτισμένο στα σε υψόμετρο 1.120 μέτρα, σε μια κατάφυτη περιοχή, όπου ξεχωρίζουν οι δρυς και οι οξιές, στην ‘Ηπειρο. Απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από την Κόνιτσα και έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό. Μάλιστα, κοντά μπορείτε να χαρείτε και τα ευεργετικά ιαματικά λουτρά της Κόνιτσας.

Σε αυτό το ελληνικό χωριό έχουν γεννηθεί περισσότεροι από 70 ζωγράφοι, αποτελώντας από μόνο του μια κοιτίδα πολιτισμού. Με λιγοστούς κατοίκους στις μέρες μας, μπορεί να υπερηφανεύεται για το ιστορικο-πολιτιστικό του υπόβαθρο.

Στο χωριό Χιονιάδες έχουν γεννηθεί πάνω από 70 ζωγράφοι, που φιλοτέχνησαν πλήθος έργων ζωγραφικής σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες. Μοναδικοί στο είδος τους καλλιτέχνες, κάνοντας μια βόλτα στο χωριό θα καταλάβετε την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αλλά και την περίτεχνη διακόσμηση των σπιτιών.

Η ζωγραφική ωστόσο ήταν αυτή που έκανε γνωστό το χωριό σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και πέρα από τα σύνορα, καθώς όλοι οι καλλιτέχνες πήγαιναν σε τριγύρω χωριά και μεγαλουργούσαν με τα έργα τους. Κυρίως ζωγράφιζαν αρχοντικά αλλά και εκκλησίες.

Αν επισκεφθείτε την περιοχή των Χιονιάδων αξίζει να γνωρίσετε όλα τα Μαστοροχώρια και να μάθετε εκ των έσω τις ιστορίες των τεχνιτών της πέτρας, που άφησαν εντυπωσιακά έργα στη Μακεδονία και την Ήπειρο, όπως διάσημα πέτρινα γεφύρια.

*Διαβάσαμε την είδηση στο travelstyle.gr