Την ευκαιρία να δουν ένα μυθιστόρημα να γράφεται σε πραγματικό χρόνο έχουν οι χρήστες του διαδικτύου χάρη σε μία πρωτότυπη κίνηση του συγγραφέα Τζέισον Ράιτ, ο οποίος γράφει καθημερινά το νέο του μυθιστόρημα σε ένα αρχείο όπου μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση μέσω του Google Docs (εδώ).

Ο ίδιος αναφέρει ότι ξεκίνησε αυτή την πρωτοβουλία σε μια προσπάθεια να έρθει πιο κοντά στους αναγνώστες του. «Πάντα προσπαθούσα να θυμίζω στον εαυτό μου ότι οι συγγραφείς δουλεύουν για τους αναγνώστες. Με έναν πολύ χειροπιαστό τρόπο, ο αναγνώστης είναι το αφεντικό. Εμείς οι συγγραφείς χρωστάμε την καριέρα μας και τον τρόπο ζωής μας στους ανθρώπους που πληρώνουν, με χρήματα κερδισμένα με πολύ κόπο, για ό,τι δημιουργούμε. Πάντα ήθελα να ακούσω τους αναγνώστες μου, να ανταποκριθώ, να προσαρμοστώ κι αισθάνομαι ότι ξέρουν τι θέλουν», δήλωσε ο Ράιτ στην εφημερίδα Deseret News.

Στη διαδικασία τον βοηθά η κόρη του, Όουκλι, η οποία διορθώνει τα τυχόν γραμματικά και συντακτικά λάθη που του ξεφεύγουν στη ροή του κειμένου του.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.diastixo.gr