Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Οι δίδυμες από την Κίνα, Σαν και… Σαν, είναι οι πρώτες φοιτήτριες που κατάφεραν να τελειώσουν τις σπουδές τους στο Χάρβαρντ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.  Όταν όμως έχεις δυνατή θέληση και πείσμα, όλα μπορούν να γίνουν!

Οι αδερφές αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο Φουντάν στη Σανγκάη και ξεκίνησαν αμέσως το μεταπτυχιακό τους στη διδασκαλία. Ένα μεταπτυχιακό που δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αλλά εκείνες το έκαναν να μοιάζει έτσι.

Οι παιδαγωγικές σχολές στο Χάρβαρντ περιλαμβάνουν 4 μαθήματα ανά εξάμηνο, στο σύνολό τους 12 κι έτσι η τυπική διάρκεια παρακολούθησης των μαθημάτων είναι ο ενάμισης χρόνος. Ακόμη και σε αυτό το χρονικό διάστημα οι μαθητές δεν καταφέρνουν να είναι συνεπείς, λόγω της μεγάλης δυσκολίας των μαθημάτων.

Οι δίδυμες κατάφεραν πραγματικά κάτι που οι άλλοι φοιτητές θα το έλεγαν ακατόρθωτο κι ενώ αγαπούν το διάβασμα δε σημαίνει πως δεν έχουν κι άλλα ενδιαφέροντα. Ένα απ’ αυτά το bodybuilding. Στο γυμνάσιο είχαν φτάσει μέχρι και τελικό για τον καλύτερο bodybuilder στην Κίνα.

Χαιρόμαστε που είναι πλέον διάσημες και μάλιστα για έναν τόσο όμορφο λόγο. Στον λογαριασμό τους στο Instagram ακολουθούνται από πολλές χιλιάδες θαυμαστών κι ευχόμαστε ν’ αποτελέσουν πρότυπο για κάθε μαθητή εκεί έξω, που παλεύει να συγκεντρωθεί για  να περάσει έστω κι ένα μάθημα από το πρώτο έτος…

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.iefimerida.gr