Ένας Γάλλος ηλικίας 71 ετών ξεκίνησε να διασχίσει τον Ατλαντικό με μία ειδικά σχεδιασμένη «κάψουλα-βαρέλι», η οποία ταξιδεύει χωρίς καύσιμα, μόνο με τα ωκεάνια ρεύματα

Ο Ζαν Ζακ Σαβάν, πρώην αλεξιπτωτιστής, αναχώρησε από το Ελ Χιέρο στα ισπανικά Κανάρια νησιά την Τετάρτη και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, θα ολοκληρώσει το ταξίδι του καλύπτοντας μία απόσταση 2.800 μιλίων μέχρι την Καραΐβική σε τρεις μήνες

Το ιδιότυπο homemade «σκάφος» είναι εφοδιασμένο με κουζίνα κι ένα στρώμα με ιμάντες, το οποίο θα τον προστατεύει από τραυματισμούς όταν το «βαρέλι» θα είναι στο έλεος των κυμάτων του ωκεανού. 

Ο Σαβάν θα ταξιδεύει με ταχύτητα 1-2 μιλίων την ώρα και υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του θα κάνει μετρήσεις που θα βοηθήσουν στη μελέτη των θαλασσίων ρευμάτων. 

Η «κάψουλα – βαρέλι» έγινε πραγματικότητα με τη βοήθεια χορηγών και καμπάνιας crowdfunding. Ο Σαβάν δημιούργησε σελίδα στο facebook στην οποία ενημερώνει για την πορεία του περιπετειώδους ταξιδιού του. 

Όπως δήλωσε στο AFP ανάμεσα στις προμήθειες του είχε ένα μπουκάλι λευκό κρασί και λίγο φουά γκρα με τα οποία θα γιόρταζε την έλευση του νέου χρόνου κι ένα δεύτερο μπουκάλι κρασί -κόκκινο, αυτή τη φορά- για τα γενέθλια του που είναι τον Ιανουάριο, ενώ θα είναι ακόμη εν πλω.

*Φωτογραφίες GEORGES GOBET / AFP

*Διαβάσαμε την είδηση στο huffingtonpost.gr