Μια εταιρία που χρηματοδοτείται από την Amazon έφτιαξε ένα ζευγάρι γυαλιών που δεν μοιάζει με τα άλλα. Η καναδική Thalmic Labs άλλαξε το όνομά της σε North, έλαβε 135 εκατ. δολάρια από την Amazon, την Intel και άλλους γίγαντες της αγοράς και έριξε στην αγορά τα smartglasses της που αποκαλεί Focals.

Αυτό που κάνει ουσιαστικά είναι να δίνει πρόωρη σάρκα και οστά στο όνειρο της Silicon Valley ότι μια μέρα θα φοράμε προωθημένα τεχνολογικά γυαλιά που θα προβάλλουν κατευθείαν στο μάτι χρήσιμες πληροφορίες.

Και πράγματι αυτό κάνουν τα Focals, αντικαθιστούν εν μέρει το κινητό τηλέφωνο παρουσιάζοντας πάνω στη γυάλινη επιφάνεια ενημερώσεις, ειδοποιήσεις και άλλα πολλά. Θέλει να τα καταφέρει δηλαδή εκεί που απέτυχε παταγωδώς η Google με το Google Glass της.

Εδώ το βάρος έχει πέσει βέβαια περισσότερο στο στιλ και την εμπειρία του χρήστη παρά στην πραγματική τεχνολογία, καθώς η North θέλει ο κόσμος να τα φορά στην καθημερινότητά του.

«Δεν επικεντρωθήκαμε σε μονόκερους που πηδάνε πάνω από ουράνια τόξα ούτε σε τέρατα που βγαίνουν από τον τοίχο», λέει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος Stephen Lake, «πρόκειται για ένα προϊόν που θα αποδειχτεί χρήσιμο για σένα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, κάθε μέρα».

Με τη «διάφανη, ολογραφική» οθόνη τους που είναι ενσωματωμένη στους φακούς, μόνο αυτός που τα φορά βλέπει τα δεδομένα που προβάλλονται. Τα Focals επικοινωνούν με iPhone και κινητά Android μέσω Bluetooth παρέχοντας ενημερώσεις από κοινωνικά μέσα, ειδοποιήσεις για γραπτά μηνύματα, πληροφορίες καιρού, στίγμα GPS και άλλα πολλά.

Και φορούν επίσης και το σύστημα ηλεκτρονικού βοηθού της Amazon, την περιβόητη Alexa. Όσο για το πώς λειτουργείς τα έξυπνα γυαλιά, ο όλος χειρισμός γίνεται μέσω ενός δαχτυλιδιού που φοριέται στο δάχτυλο (Loop). Και ηθήκη μεταφοράς τους είναι ταυτοχρόνως και φορτιστής.

Ένα ζευγάρι των πλήρως εξατομικευμένων αυτών smartglasses κοστίζει βέβαια 999 δολάρια και θα πρέπει να πεταχτείς μέχρι το Τορόντο του Καναδά ή το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, μιας και η εταιρία σκανάρει το πρόσωπο του πελάτη ώστε να προσαρμοστεί απόλυτα ο σκελετός στο σχήμα του…

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.news.gr