Έχετε ονειρευτεί ποτέ να φύγετε από την Ελλάδα και να μετακομίσετε στην Ιταλία για να ζήσετε κάτω από τον ήλιο της Τοσκάνης; Ένα χωριό στην γοητευτική περιοχή Abruzzo μπορεί να κάνει πραγματικότητα αυτό το όνειρο, αφού προσφέρει και χρήματα γι’ αυτό!

Διάφορες ιταλικές πόλεις πουλάνε σπίτια για 1 ευρώ, προκειμένου να προσελκύσουν κατοίκους και να μην ερημώσουν. Τώρα το χωριό Santo Stefano di Sessanio, ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Ιταλίας, προσφέρει επιχορήγηση έως και 50.000 ευρώ για να αποφασίσετε να κατοικήσετε εκεί και ενδεχομένως ακόμη και να δημιουργήσετε μια επιχείρηση. Μάλιστα, η προσφορά φαντάζει πιο δελεαστική σε σχέση με ιταλικό χωριό που προσφέρει δωρεάν διαμονή στους τουρίστες, γιατί είναι κάτι πιο μόνιμο.

Μαγευτικό ιταλικό χωριό

Το Santo Stefano di Sessanio είναι ένα μαγευτικό μεσαιωνικό χωριό στην περιοχή Abruzzo της Ιταλίας, μέσα σε βουνά και βοσκότοπους, στο εθνικό πάρκο Gran Sasso e Monti della Laga. Η πλησιέστερη μεγάλη πόλη είναι η Ρώμη, η οποία απέχει μόλις δύο ώρες.

Αυτή τη στιγμή, ο οικισμός έχει μόνο 115 κατοίκους – και το 35% από αυτούς είναι άνω των 65 ετών – έτσι το χωριό ψάχνει τρόπους για να δελεάσει τους νέους να μείνουν μόνιμα εδώ.

Υπάρχουν μόνο μερικές απαιτήσεις. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 αλλά όχι μεγαλύτεροι από 40 ετών, να είναι κάτοικοι της Ιταλίας ή της ΕΕ (ή να έχουν τη δυνατότητα να γίνουν) και πρέπει να μετακινηθούν από έναν τόπο με περισσότερους από 2.000 κατοίκους.

Το δημοτικό συμβούλιο δημοσίευσε λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα πρωτοβουλία στον ιστότοπό του, λέγοντας ότι «στοχεύει στην προσέλκυση νέων κατοίκων» και ότι επιθυμεί να «δώσει μια νέα δημογραφική ώθηση στην περιοχή».

Το χωριό προσφέρει επιχορήγηση έως και 8.000 ευρώ ετησίως για τρία χρόνια, που καταβάλλεται μηνιαίως – για συνολικά 24.000 ευρώ. Και για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση, το Santo Stefano δίνει μια εφάπαξ επιχορήγηση 20.000 ευρώ, που θα μπορούσε να φτάσει τα 50.000 ευρώ.

Επιπλέον παρέχουν σπίτι με φτηνό ενοίκιο για αρχή και βοήθεια προκειμένου να ξεκινήσει με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς η μετακόμιση εδώ.

Η πρωτοβουλία απαιτεί από τους αιτούντες να παραμείνουν για τουλάχιστον πέντε χρόνια και να ανοίξουν μια επιχείρηση που σχετίζεται με συγκεκριμένους τομείς όπως τουρισμός, αθλητισμός, πολιτισμός, καθαρισμός, συντήρηση, διαχείριση φαρμακείων ή μάρκετινγκ και πώληση τοπικών τροφίμων.

Από το άνοιγμα των αιτήσεων στις 15 Οκτωβρίου, περίπου 1.500 άτομα υπέβαλαν αίτηση. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 15 Νοεμβρίου 2020

*Διαβάσαμε την είδηση στο travelstyle.gr