Ένα νέο βιβλιοπωλείο ανοίγει τις θύρες του στο Εδιμβούργο της Σκοτίας στις 6 Αυγούστου. Η καινοτομία του είναι ότι θα διαθέτει αποκλειστικά και μόνο βιβλία γραμμένα από γυναίκες συγγραφείς.

Το βιβλιοπωλείο Rare Birds Books αποτελεί το πιο πρόσφατο εγχείρημα της Rachel Wood για να ενισχύσει τις γυναικείες φωνές στη λογοτεχνία. Είχε προηγηθεί το Rare Birds Book Club, μία συνδρομητική λέσχη ανάγνωσης με βιβλία γραμμένα από γυναίκες συγγραφείς. Στη διάρκεια της πανδημίας, η λέσχη αυτή αναπτύχθηκε ταχύτατα και είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 204% τον Ιανουάριο του 2021, συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2020, όμως το 97% των συνδρομητών είναι γυναίκες. Αυτή τη φορά, η Wood ελπίζει ότι με το βιβλιοπωλείο της θα μπορέσει να απευθυνθεί και σε άντρες αναγνώστες.

«Ο χώρος του βιβλιοπωλείου θα είναι πραγματικά όμορφος και φιλόξενος, οπότε ελπίζω ότι θα προσελκύσει περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να ρίξουν μια ματιά», δήλωσε στη Sunday Post, προσθέτοντας: «Επιπλέον, άπαξ και μπεις στο βιβλιοπωλείο θα παρατηρήσεις στ’ αλήθεια, αν δε σου το επισημάνει κάποιος, ότι όλα τα βιβλία είναι γραμμένα από γυναίκες συγγραφείς; Πιθανότατα όχι. Απλώς κοιτάζεις ένα βιβλίο που σου φαίνεται ενδιαφέρον. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε πραγματικά να ανοίξουμε τα μάτια σε πολλούς αναγνώστες».

*Πηγή είδησης