Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Η χαρά είναι ένα συναίσθημα που μπορεί να κινητοποιήσει τους ανθρώπους να προσφέρουν στον διπλανό τους με σκοπό να νιώσει κι εκείνος το ίδιο συναίσθημα. Κάπως έτσι θα σκέφτηκε το νιόπαντρο ζευγάρι, οι Maureen και Jim Nelis, οι οποίοι προτίμησαν να ξοδέψουν ένα ποσό των χρημάτων του γάμου τους για να διακοσμήσουν με λουλούδια τη γειτονιά τους, παρά να κάνουν το καθιερωμένο ταξίδι του μέλιτος.

Ο γάμος τους έγινε τον Ιανουάριο ενώ σημειώνεται πως προηγουμένως ήταν κι οι δύο χήροι. Μετά τον γάμο αποφάσισαν, λοιπόν, να φέρουν την ομορφιά στο μέρος όπου κατοικούν. Κόσμησαν με χρωματιστά άνθη όλα τα σπίτια στην Harding Street και την Abercorn Terrace. Αυτό που κυριαρχούσε παντού ήταν το χρώμα κι οι ευωδιαστές μυρωδιές, αλλάζοντας σημαντικά την όψη της πόλης τους.

Η κ.Nelis είναι 60 ετών και κατοικεί εκεί περίπου 30 χρόνια, διακοσμώντας κάθε χρόνο τις κεντρικές σκάλες κοντά στο σπίτι της με λουλούδια. Όταν ο σύζυγος της εγκατέλειψε το σπίτι του και πήγε να μείνει μαζί της, εκείνη πρότεινε αντί να πετάξουν τα φυτά του να τα χρησιμοποιήσουν στην διακόσμηση τόσο του σπιτιού τους όσο κι ολόκληρης της γειτονιάς.

«Ζωγραφίσαμε τις γλάστρες και προσθέσαμε κάποια διακοσμητικά για να τις κάνουμε ακόμη πιο ενδιαφέρουσες. Μόλις τελειώσαμε με την κεντρική σκάλα της γειτονιάς δώσαμε σ’  ένα φιλικό ζευγάρι μερικά από τα φυτά που είχαν περισσέψει. Έτσι, άρχισαν να ρωτούν κι άλλοι γείτονες για τα συγκεκριμένα φυτά κι αποφασίσαμε να βάλουμε το κοινό καλό μπροστά από την πρόσκαιρη χαρά που θα μας έδινε ένα ταξίδι του μέλιτος», αναφέρουν οι ίδιοι.

Ο κ.Nelis ο οποίος είναι 84 ετών συμφώνησε με την ιδέα της συζύγου του και τονίζει πως εκείνοι κατάφεραν να φέρουν τις διακοπές έξω από την πόρτα τους κι όχι να τις απολαύσουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα και κάπου μακριά από εκεί όπου κατοικούν.

Εδώ, αξίζει να επισημάνουμε πως οι νεόνυμφοι είχαν σκεφτεί κι είχαν προγραμματίσει να επισκεφθούν την Φλωρεντία της Ιταλίας στο ταξίδι του μέλιτος που επρόκειτο να κάνουν. Οι γείτονες τους, δε, δηλώνουν πως αυτή η πράξη καλοσύνης τους ήταν πρωτοφανής αφήνοντας τους όλους έκπληκτους κι ενθουσιασμένους από το αποτέλεσμα.

Το ζευγάρι εκτός από τις κάρτες ευχαριστιών κι ευγνωμοσύνης που λαμβάνει καθημερινά έχει καταφέρει να κινητοποιήσει κι όλους τους κατοίκους της περιοχής να φροντίζουν τα λουλούδια που βρίσκονται έξω από την πόρτα τους. Με αυτόν τον τρόπο, μάλιστα, γνωρίζονται καλύτερα ο ένας με τον άλλον κι έχουν έναν κοινό στόχο για τον οποίο «παλεύουν» σύσσωμοι.

Η ιστορία του ζευγαριού κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των social media ενώ ένας φίλος του Jim που είχε να τον συναντήσει περίπου 40 χρόνια, επικοινώνησε μαζί του ευαισθητοποιημένος από την κίνηση αγάπης που έκανε για την κοινότητα του.

Εμείς δηλώνουμε γοητευμένοι από το ζευγάρι και την όμορφη σκέψη αυτής της ιδέας…

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.bbc.com