H Samsung ανακοίνωσε νέες άθραυστες οθόνες για κινητά – κάτι που μοιάζει ως “θαύμα σωτηρίας” σκεπτόμενοι τα κόστη των νέων smartphones και πόσα χρειάζεται η επισκευή ή αλλαγή οθόνης σε περίπτωση που φθαρεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Samsung, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα φέρει πιστοποιημένες “άθραυστες” OLED οθόνες για smartphones. Οι οθόνες πέρασαν από πολλαπλές πραγματικές δοκιμές ανθεκτικότητας και σύμφωνα με αναφορές η ίδια οθόνη κατάφερε να αντέξει πάνω από 26 τεστ πτώσης από ύψος 1,2 μέτρων χωρίς να μάθει τίποτα. Αργότερα τα πάνελς έπεσαν από ύψος 1,8 μέτρων και εξακολούθησαν να λειτουργούν χωρίς πρόβλημα. Επιπλέον, πέρασαν από τεστ υψηλών θερμοκρασιών (από 71C βαθμούς σε -32C βαθμούς) – επίσης χωρίς να φθαρούν.

Η πιστοποίηση έγινε από Underwriters Laboratories (UL), που είναι η επίσημη εταιρεία δοκιμών για την Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.gr.pcmag.com