Ο James Cook άρχισε να χρησιμοποιεί την γραφομηχανή για να δημιουργεί τέχνη ενώ ακόμα σπούδαζε αρχιτεκτονική. Ο 23χρονος Βρετανός δεν συμφωνεί καθόλου με το ότι η γραφομηχανή είναι κάτι παρωχημένο και άχρηστο.

Μιλώντας στο BoredPanda, διηγείται ότι το ενδιαφέρον και η αγάπη του για τις γραφομηχανές ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια. Αφορμή στάθηκε ένα άρθρο που διάβασε για κάποιον Πολ Σμιθ με σοβαρή εγκεφαλική παράλυση, ο οποίος επειδή ακριβώς δεν μπορούσε να κρατήσει μολύβι ή πινέλο, αποφάσισε να εξελίξει άλλες δεξιότητες κάνοντας χρήση της μηχανικής ακρίβειας μιας γραφομηχανής. Ο Σμιθ, στο πέρασμα 60 χρόνων, δημιούργησε με αυτό τον τρόπο έναν τεράστιο όγκο έργων.

Ο Cook δήλωσε σχετικά με τον άνθρωπο που τον ενέπνευσε: «Εμπνευσμένος από την ιστορία του, αποφάσισα να κάνω τη δουλειά του μέρος του θέματος για τις σπουδές μου τέχνης στο κολλέγιο». Τώρα ο ίδιος δημιουργεί έργα τέχνης από χιλιάδες χαρακτήρες που χτυπά με τις γραφομηχανές του.

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση, βρίσκει κανείς περίπου 30 γραφομηχανές, κάποιες από τις οποίες τις βρήκε εκείνος, κάποιες άλλες του δόθηκαν. Όσο για το εκπληκτικό αποτέλεσμα που φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο ίδιος αναφέρει ότι κάθε έργο του απαιτεί από εννιά έως 30 ώρες αναλόγως του μεγέθους, της κλίμακας και της πολυπλοκότητάς του.

*Διαβάσαμε την είδηση στο enallaktikidrasi.com