Το Forbes συνεργάστηκε με την εταιρεία ερευνών αγοράς Statista για την κατάρτιση μιας λίστας με τις εταιρείες που πρωτοπορούν στηρίζοντας τις γυναίκες στην εργασία τους αν και τα δεδομένα δείχνουν ότι έχουν πληγεί περισσότερο από τους άνδρες σε αυτό τον τομέα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, σχεδόν 3 εκατομμύρια γυναίκες είχαν παραιτηθεί από τη δουλειά τους μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε όλο τον κόσμο, οι γυναίκες έχασαν περισσότερες από 64 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και τουλάχιστον 800 δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη πέρυσι.

Ως αποτέλεσμα, ο χρόνος που χρειάζεται πλέον για να κλείσει το παγκόσμιο χάσμα στις αμοιβές ανάμεσα στα δύο φύλα αυξήθηκε από 99,5 χρόνια σε 135,6 χρόνια, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο είναι λίγο-πολυ γνωστά: ανεπαρκής φροντίδα των παιδιών, εργασία και σχολείο στο σπίτι, το άγχος, η έλλειψη ευκαιριών, οι χαμηλές αμοιβές και πολλά άλλα. Σε πολλές περιπτώσεις, η πανδημία απλώς ενίσχυσε αυτά τα βάρη σε σημείο που πολλές γυναίκες παραιτήθηκαν.

Ωστόσο, από αυτή την καταστροφική κρίση προέκυψαν μερικά σημαντικά σημάδια προόδου, όπως αναφέρει το Forbes. Για παράδειγμα, το Κογκρέσο συζητά για τη στήριξη της φροντίδας των παιδιών και των ηλικιωμένων, ενώ η τηλεργασία έχει μετατραπεί από προνόμιο σε προτεραιότητα.

Για την κατάρτιση της εν λόγω λίστας του Forbes ερωτήθηκαν 85.000 γυναίκες σε 40 χώρες και κλήθηκαν να αξιολογήσουν τους εργοδότες τους με βάση κριτήρια όπως η μισθολογική ισότητα και η γονική άδεια.

Πρόκειται για μια λίστα με 300 συνολικά εταιρείες με μόνο 20 από αυτές να διοικούνται από γυναίκες. Οι πρώτες 10 πιο φιλικές προς τις γυναίκες εταιρείες για το 2021 είναι οι εξής:

The Hershey Company

Southwest Airlines

Miele Gruppe

Skanska

Citrix Systems

Spotify Technology

Merck KGaA, Darmstadt, Germany and its affiliates

AptarGroup

Zoom Video Communications

Iberdrola

Δείτε εδώ όλη τη λίστα του Forbes

*Πηγή είδησης