Είναι η εποχή που κυνηγάμε τα ευχάριστα νέα με την απόχη σαν να ‘χουμε βγει για πεταλούδες στα λιβάδια; Είναι! Το ότι η J.K Rowling χαλάρωσε τα πνευματικά δικαιώματα ώστε να έχουν ακόμα περισσότερα παιδιά πρόσβαση στα 7 βιβλία του «Harry Potter» από το σπίτι τους είναι ευχάριστο νέο; Είναι!

Από την καραντίνα στο Hogwarts

Η δημιουργός του Harry Potter, αντιλαμβανόμενη το πόσο δύσκολο είναι να κρατάς τα παιδιά μέσα στους 4 τοίχους για τόσες μέρες, μακριά από φίλους, σχολεία και δραστηριότητες, αποφάσισε να κάνει το δικό της δώρο στη μέση οικογένεια που ζει πρωτόγνωρες στιγμές εξαιτίας του COVID-19. Λίγη μαγεία είναι πάντα καλοδεχούμενη, πόσο μάλλον τώρα που η πραγματικότητα έχει τερματίσει σε ρεαλισμό και τείνει να εξελιχθεί σε δυστοπία. Η J.K. Rowling λοιπόν ανακοίνωσε πως όσο όλοι μένουμε σπίτι, τα παιδιά μπορούν να έχουν συντροφιά τους τον Harry Potter.

Τη μαγεία των επτά βιβλίων του Harry Potter μπορούν να φέρουν πια στα σπίτια των μαθητών τους οι δάσκαλοι από όλο τον κόσμο. Η διάσημη συγγραφέας, J.K. Rowling, με μια ανακοίνωση μέσα από το site της, προσέφερε στους μικρούς θαυμαστές του πιο αγαπητού μάγου, ένα μοναδικό και σπουδαίο δώρο, που σκοπό έχει να τους κρατήσει συντροφιά μέχρι να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία τους.

«Οι δάσκαλοι σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, έχουν την άδεια να δημοσιεύσουν βίντεο στα οποία θα διαβάζουν κείμενα από τα βιβλία του Harry Potter, 1-7, σε ασφαλή σχολικά δίκτυα ή κλειστές εκπαιδευτικές πλατφόρμες. Από σήμερα μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς ή το τέλος του Ιουλίου στο νότιο ημισφαίριο».

Η ανακοίνωση της συγγραφέως του μεγαλύτερου μπεστ σέλερ στην ιστορία των βιβλίων ήρθε μετά την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και παράλληλα με την εισαγωγή της τηλε-εκπαίδευσης μέσα από πλατφόρμες ψηφιακής αλληλεπίδρασης (όπου και όσο είναι δυνατόν σε κάθε χώρα). Μάλιστα η Rowling τόνισε πως αυτή είναι μία από τις πρωτοβουλίες που θα πάρει ώστε τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, να ξεφύγουν λίγο από τη νέα καθημερινότητα με τη βοήθεια του πιο αγαπημένου τους μάγου.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.ladylike.gr