Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Μια εννιάχρονη, η Riley Morrison, κατάφερε με το θάρρος και το θράσος της να γίνει η αιτία λανσαρίσματος μιας ολόκληρης συλλογής παπουτσιών της γνωστής εταιρείας Under Armour. Ενώ ταυτόχρονα κατάφερε να δίνεται μια φορά το χρόνο υποτροφία σε κάποιο παιδί για να φοιτήσει σε κολέγιο της επιλογής του.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο όταν η Morrison έψαχνε να βρει στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Under Armour, ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια στο νούμερό της. Όλα όσα της άρεσαν δεν ήταν στο μέγεθος που φορούσε και όσα ήταν στο σωστό μέγεθος ήταν μόνο για αγόρια. Αυτό την ενόχλησε κι αποφάσισε να στείλει μια επιστολή στον διεθνούς φήμης αθλητή του μπάσκετ στο NBA, τον Stephen Curry, ο οποίος λανσάρει τα παπούτσια της συγκεκριμένης εταιρείας.

Στη συγκεκριμένη επιστολή εξέφρασε το παράπονό της για την έλλειψη διαθεσιμότητας των παπουτσιών του, που να απευθύνονται σε κορίτσια. Φυσικά δεν περίμενε να λάβει απάντηση από τον αθλητή, απλώς ένιωσε καλύτερα ενημερώνοντας τον για το πρόβλημα που αντιμετώπισε.

Όμως, προς έκπληξή της, ο αθλητής του NBA, Stephen Curry, της απάντησε και μάλιστα αναλυτικά.

«Γεια σου Riley,

Εκτιμώ το ενδιαφέρον σου και την ανησυχία σου σχετικά με το θέμα που αντιμετώπισες και μάλιστα εδώ και δυο μέρες συζητάω με τους υπεύθυνους της εταιρείας Under Armour ώστε το θέμα να τακτοποιηθεί το συντομότερο.

Δυστυχώς τα μικρότερα μεγέθη αφορούν σε σχέδια που έχουν χαρακτηριστεί ως «συλλογή για αγόρια» κι αυτό είναι κάτι που θα διορθωθεί άμεσα. Επίσης επειδή θέλω να σιγουρευτώ ότι θα φοράς τα αθλητικά μου, σου στέλνω ένα ζευγάρι από την Σειρά Curry 5, ενώ πολύ σύντομα θα είσαι από τα πρώτα παιδιά που θα φορέσουν ένα ζευγάρι αθλητικών της σειράς Curry 6.

Επειδή, ετοιμάζουμε μια πολύ ειδική βραδιά για την Ημέρα της γυναίκας στις 8 Μαρτίου 2019 και θα ήθελα να τη γιορτάσουμε μαζί, προσπάθησε να βρίσκεσαι εκείνο το βράδυ στο OAKLAND.

Με τις ευχές μου Stephen»…

Όπως δήλωσε ο αθλητής, ενθουσιάστηκε πραγματικά όταν είδε πως η επιστολή που έλαβε προερχόταν από ένα 9χρονο κορίτσι, που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη φωνή της για ζητήσει τη λύση στο πρόβλημά της και να τους κρατήσει σε εγρήγορση με τις παρατηρήσεις της.

Η Morrison εκτός ότι κατάφερε να δημιουργηθεί σειρά για κορίτσια, σχεδίασε επίσης τους πάτους και τις κάλτσες της νέας συλλογής, που έχει εμπνευστεί από συνθήματα και σχέδια που χρησιμοποιούν οι αθλήτριες του μπάσκετ για την ενθάρρυνσή τους κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η 9χρονη, πέντε μήνες μετά την επιστολή της, έζησε μια καταπληκτική εμπειρία μιας κι ο Curry της έκανε έκπληξη την ώρα που βρισκόταν σ’ ένα κατάστημα στο Oakland όπου της πήγε ο ίδιος το καινούργιο ζευγάρι αθλητικών από τη Συλλογή Curry 6.

Επίσης, η εταιρεία αθλητικών ειδών Under Armour ανακοίνωσε ότι ένα ποσό από τις πωλήσεις του συγκεκριμένου παπουτσιού θα διατεθεί ώστε να δίνεται κάθε χρόνο μια υποτροφία αξίας 30.000 δολαρίων για τη φοίτηση κάποιου παιδιού σε κολέγιο της επιλογής του.

Η πρώτη που έλαβε αυτή την υποτροφία είναι η Vivian Wu, η οποία βρέθηκε κι αυτή, την Παρασκευή το βράδυ στις 9 Μαρτίου σε μια μικρή τελετή που έγινε στο ημίχρονο του αγώνα στο Oakland όπου ο Curry μαζί με την Morrison της παρέδωσαν την επιταγή της υποτροφίας.

Όπως δήλωσε ο αθλητής στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μια μικρή χειρονομία μπορεί να οδηγήσει σε κάτι εξαιρετικό. Από ένα χειρόγραφο σημείωμα καταλήξαμε σε μια υποτροφία 30.000 δολαρίων που φέτος ανήκει στην Vivian Wu ώστε να μπορέσει να εκπληρώσει τους στόχους της και τις σπουδές της.

H φράση του Curry για τη Riley τα λέει όλα: «Η Riley Morrison άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού!».

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com