Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Η γνωστή εταιρεία LEGO αποφάσισε να δείξει τον οικολογικό της χαρακτήρα μέσα από τα πασίγνωστα τουβλάκια της.

Σε μια προσπάθειά της να καταφέρει ως το 2030 να χρησιμοποιεί για την κατασκευή των προϊόντων της μόνο βιώσιμα υλικά, θέτει σ’ εφαρμογή ένα πλάνο ανάπτυξης δέντρων, φύλλων και κλαδιών με στόχο να χρησιμοποιηθούν ως βασικά υλικά για τα «οικολογικά-πράσινα» τουβλάκια που θα κυκλοφορήσουν σύντομα στην αγορά.

Βιώσιμο υλικό για την εταιρεία θεωρείται κάθε τι που δεν επιβαρύνει με τη χρήση του την κλιματική αλλαγή και γενικότερα δεν είναι επιβλαβές για το περιβάλλον. Τέτοιο υλικό θεωρεί για παράδειγμα το ζαχαροκάλαμο, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να το χρησιμοποιεί για να κατασκευάσει τα τουβλάκια της.

Η εταιρεία είναι αρκετά ευαισθητοποιημένη ως προς το μέλλον του πλανήτη μας κι οι άνθρωποί της πιστεύουν πως όλοι οφείλουμε να βρούμε νέα βιώσιμα υλικά για την κατασκευή όχι μόνο παιχνιδιών αλλά κι άλλων ειδών, ώστε να «πολεμήσουμε» την οικολογική καταστροφή.

Τα «πράσινα» LEGO πιστεύεται ότι θα βγουν στην αγορά μέσα στην χρονιά. Σίγουρα θα είναι κάτι διαφορετικό μέσω του οποίου, θα μπορούσαν τα παιδιά ν’ αποκτήσουν οικολογική συνείδηση.

 

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.perierga.gr