Ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο-παλάτι στην Τζαϊπούρ δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες τους να ζήσουν για λίγο στην απόλυτη χλιδή, σαν βασιλιάδες!

Τώρα μπορείτε να ζήσετε σαν βασιλιάδες σε αυτό το ξενοδοχείο-παλάτι 475 ετών, που βρίσκεται στους απόκρημνους λόφους του Rajasthan, ένα αρχιτεκτονικό στολίδι που χρονολογείται σχεδόν πέντε αιώνες.

Το Samode Palace είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο που βρίσκεται στην Τζαϊπούρ, ενώ το κτήριο έχει περάσει από πολλές διακυμάνσεις κατά τη μακρά ιστορία του. Ξεκίνησε ως οχυρό τον 16ο αιώνα, χτισμένο για την προστασία των τοπικών ηγεμόνων, ενώ κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα μετατράπηκε σε πολυτελές παλάτι. Το 1987, ανακαινίστηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Για τους επισκέπτες, “είναι μια ευκαιρία να επιστρέψουν στο παρελθόν, να γνωρίσουν την ιστορία … και να ζήσουν όπως οι πάλαι ποτέ βασιλικές οικογένειες”, λέει ο Yadavendra Singh, απόγονος των ηγεμόνων που έχτισαν το φρούριο και τώρα συνιδιοκτήτης του ξενοδοχείου.

Έχοντας περάσει τα Σαββατοκύριακα και τις διακοπές τους εκεί ως παιδιά, ο Singh και ο αδερφός του Raghavendra κληρονόμησαν το παλάτι τη δεκαετία του 1980 και αποφάσισαν να το μετατρέψουν σε ξενοδοχείο, για 80 και πλέον επισκέπτες.

Πρόσθεσαν δύο εστιατόρια και μια πισίνα υπερχείλισης στον τελευταίο όροφο, διατηρώντας σχολαστικά τα χαρακτηριστικά της κληρονομιάς του κτηρίου, όπως τις πολύχρωμες τοιχογραφίες και τα εντυπωσιακά σπάνια γυάλινα πλακίδια Shish Mahal – μια «αίθουσα καθρεφτών» των προγόνων του Singh που την χρησιμοποιούσαν ως χώρο διασκέδασης.

Ο Singh λέει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να “αντιμετωπίσουμε με ευαισθησία το υπάρχον κτήριο, προσθέτοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις χωρίς να χάσει σε τίποτα τη γοητεία του παρελθόντος”.

Αξίζει η προσπάθεια, λέει. “Μας βοήθησε να διατηρήσουμε τη γενεαλογία μας, τον πολιτισμό μας”, ενώ οι επισκέπτες “έχουν την ευκαιρία να ζήσουν σαν βασιλιάδες περασμένων εποχών”. Όσο για την τιμή; Από 104 ευρώ (τιμή στη booking.com).

*Διαβάσαμε την είδηση στο travelstyle.gr