Ο καλλιτέχνης Life In Colour ασχολείται με street art-painting-canvases-mural art- graffiti. Εκείνος και η ομάδα του βρίσκονται πίσω από τις γεμάτες έμπνευση τοιχογραφίες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το ΓΝ της Νίκαιας, το Θριάσιο και πολλά σχολεία της χώρας.

Σε μια εποχή όπου το τρίτο κύμα της πανδημίας σαρώνει ολόκληρη την Ελλάδα, κάποιοι καλλιτέχνες όπως ο street artist Life In Colour, επιμένουν να βλέπουν το μέλλον με έντονα και λαμπερά χρώματα. Οι τοιχογραφίες του σε νοσοκομεία, σχολεία, άλλα δημόσια κτήρια και όχι μόνο, κρύβουν μέσα τους συναισθήματα που όλοι μας λίγο ή πολύ, έχουμε νιώσει από το ξέσπασμα της πανδημίας μέχρι σήμερα.

«Θέλαμε το έργο να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε αυτό το θέμα. Tο σχέδιο αποφασίστηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων των παιδιών με χρόνιες ρευματοπάθειες», διευκρινίζει o καλλιτέχνης Life In Colour, μέλος της ομάδας URBAN ACT, μιλώντας στο Grtimes σχετικά με τη νέα τοιχογραφία που κοσμεί από τις 19 Μαρτίου τη νότια πλευρά του μπλε κτιρίου του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Εξηγεί ότι «το σχέδιο απεικονίζει ένα χέρι, που είναι παιδικό και το δεύτερο είναι το χέρι του ενηλίκου που πάνω του ακουμπά το μικρό χέρι, συμβολίζοντας την στήριξη που χρειάζεται το παιδί από τον ενήλικα σε όλα τα επίπεδα».

Η τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο ήταν μία από τις μεγαλύτερες τοιχογραφίες που έχει υλοποιήσει ο καλλιτέχνης Life In Colour, το πεδίο δράσης του οποίου είναι κυρίως οι τοιχογραφίες, από μικρές σε εσωτερικούς χώρους έως και πολύ μεγάλες. «Η δημόσια τέχνη με απασχολεί πολύ γιατί είναι κοντά στον κόσμο και έχει θράσος και αμεσότητα» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Το έργο του Life In Colour εκτείνεται πέρα από τα όρια της Θεσσαλονίκης, αγκαλιάζοντας και τους “ψυχρούς” τοίχους των αθηναϊκών δημόσιων κτηρίων. Τα έργα του δείχνουν ξεκάθαρα πως αν δεν βλέπουμε να υπάρχει φως στο τούνελ της πανδημίας, τότε πρέπει να το ορίσουμε εμείς, με όχηματα την φαντασία και την ενσυναίσθηση.

*Διαβάσαμε την είδηση στο news247.gr