Μία ευχάριστη έκπληξη περιμένει όσους επισκεφθούν στο εξής τη Νέα Υόρκη, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αγαπημένες δραστηριότητες σε ένα πάρκο που «επιπλέει» στον ποταμό Χάντσον.

Το νεότερο πάρκο της πόλης, που φέρει το όνομα «Little Island» άνοιξε τις «πύλες» του την Παρασκευή 21 Μαΐου.

O χώρος έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των κατοίκων αλλά και των τουριστών χάρη στον υπέροχο τρόπο που αναδύεται από τον ποταμό Χάντσον αλλά και τον ιδιόμορφο σχεδιασμό και τις ελκυστικές ανέσεις που προσφέρει.

Είναι πλούσιο σε χλωρίδα, ενώ μεταξύ άλλων διαθέτει ένα αμφιθέατρο 687 θέσεων με θέα στο ηλιοβασίλεμα.

Little Island NYC / INSTAGRAM

Το Little Island στηρίζεται σε 132 κολόνες σε σχήμα τουλίπας που βγαίνουν από το ποτάμι και σχεδιάστηκε από τον Βρετανό Thomas Heatherwick, ιδρυτή του Heatherwick Studio. Το πάρκο χτίστηκε πάνω στους πυλώνες της πρώην προβλήτας 54 στο West Side του Μανχάταν. Πρόκειται για την προβλήτα όπου το  R.M.S. Carpathia αποβίβασε τους επιζώντες του Τιτανικού το 1912, η οποία έκλεισε μετά από δεκαετίες για να μεταμορφωθεί σε χώρο για υπαίθριες συναυλίες.

Το πάρκο των 10 περίπου στρεμμάτων περιλαμβάνει 114 δέντρα 35 ειδών, 65 είδη θάμνων, 66.000 βολβούς και 290 είδη χλόης. Υπάρχουν λοφάκια, μονοπάτια και ξέφωτα, μια κεντρική plaza με επιλογές για φαγητό και ποτό. Όλα αυτά ισορροπημένα πάνω στις στήλες, προσφέροντας υπέροχη θέα στον ορίζοντα του Μανχάταν.

Little Island NYC / INSTAGRAM

«Είναι μία υπέροχη ημέρα»

Ο Janet Alvarez κάτοικος της περιοχές ανέφερε ότι περίμενε για πολλά χρόνια την ημέρα των εγκαινίων.

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένος. Βλέπεις ανθρώπους να χαμογελούν και να είναι χαρούμενοι, ενώ μάλιστα δεν φορούν μάσκα. Είναι μια υπέροχη ημέρα στη γειτονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το έργο κόστισε 265 εκατ. δολάρια

Ο δισεκατομμυριούχος Barry Diller και η σύζυγός του Diane von Furstenberg χρηματοδότησαν με 235 εκατομμύρια δολάρια το έργο, το οποίο κόστισε συνολικά 265 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τους New York Times, το οικογενειακό ίδρυμα Diller-von Furstenberg θα πληρώσει για τη συντήρηση του πάρκου τα επόμενα 20 χρόνια.

*Πηγή είδησης