Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Ένα άκρως συγκινητικό βίντεο έχει γίνει viral εδώ και λίγες μέρες σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με έναν δάσκαλο να ξεσπάει σε κλάματα ανοίγοντας το δώρο που του έκαναν οι μαθητές του.

Ο Trey Payne είναι καθηγητής στο Logan Fontenelle Middle School, στη Νεμπράσκα των Η.Π.Α. Πριν από δυο εβδομάδες κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος, κάποιος του έκλεψε τα παπούτσια του μπάσκετ που είχε αφήσει μέσα στην τάξη του. Αυτό το γεγονός τον προβλημάτισε και τον στεναχώρησε. Δεν ήταν τόσο η κλοπή αλλά η προβληματική συμπεριφορά που είχε κάποιος από τους ανθρώπους που συναναστρεφόταν καθημερινά και δεν το είχε αντιληφθεί.

Οι μαθητές του έμαθαν για το συμβάν και αποφάσισαν να μαζέψουν χρήματα και να αντικαταστήσουν τα αθλητικά παπούτσια του αγαπημένου τους καθηγητή. Μερικές μέρες αργότερα, κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ανάλογο ποσό και να αγοράσουν το δώρο για τον Payne.

Του έγραψαν μάλιστα, μια κάρτα εκφράζοντας του την αγάπη τους και το πόσο θέλουν να τον κάνουν χαρούμενο, αποδεικνύοντάς του ότι όσα τους έχει διδάξει έχουν πιάσει τόπο. Ακολουθώντας, λοιπόν, τις συμβουλές του αγαπημένου τους καθηγητή, έδρασαν ομαδικά κι έκαναν έναν άνθρωπο ευτυχισμένο.

Όταν ο Payne πήρε στα χέρια του τα παπούτσια δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του και ξέσπασε σε κλάματα. Άλλωστε όπως δήλωσε ο ίδιος «δεν πρόκειται για τα παπούτσια αλλά για το πόσο έχω καταφέρει να περάσω το μήνυμα στους μαθητές μου, να ενδιαφέρονται για τους γύρω τους και να προσπαθούν να τους κάνουν ευτυχισμένους».

Η μαθήτρια Emma Mitchell που συμμετείχε στην προσπάθεια της συγκέντρωσης των χρημάτων, ανέβασε το σχετικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο μέσα σε λίγες ώρες κέρδισε το ενδιαφέρον του κόσμου.