Αυτό που έμοιαζε αρχικά σαν ένας βράχος σε έναν εξερευνητή της περιοχής αποδείχθηκε μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις τον τελευταίων χρόνων για τους παλαιοντολόγους.

Και αυτό γιατί ο βράχος δεν ήταν παρά μέρος από τα κόκαλα ενός δεινοσαύρου. Τα οστά που ανακαλύφθηκαν πριν μερικά χρόνια στη νότια Γιούτα ανήκουν σε είδος γνωστό στους ειδικούς, ωστόσο μερικές φορές το εντυπωσιακό δεν είναι στο νέο αλλά στο μέγεθος.

Ο Τeratophoneus curriei είναι ένα είδος δεινοσαύρου που έζησε την Κρητιδική περίοδο, πριν από περίπου 77 εκατομμύρια χρόνια. Ανήκει στην ίδια οικογένεια δεινοσαύρων όπως ο παγκοσμίου φήμης Tyrannosaurus rex και ήταν ακόμα πιο επικίνδυνος από τον συγγενή του τον Τυραννόσαυρο.

Πριν την ανακάλυψη των οστών στην οι Γιούτα οι παλαιοντολόγοι είχαν στην διάθεση τους ελάχιστες πληροφορίες. Τα νέα ευρήματα άλλαξαν τα πάντα αφού ανακάλυψαν τον σύνολο του σκελετού ενός μέλους της οικογένειας τυραννόσαυρων με τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι έχουν διατηρηθεί εξαιρετικό βαθμό τα τρία τέταρτα του σκελετού.

Το μνημειώδες εύρημα θα προσφέρει μια μοναδική νέα ματιά στην ιστορία των τυραννόσαυρων που ζούσαν πριν 77 εκ χρόνια.

 

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.e-daily.gr