Ο Tommy Pasquale ανέλαβε το δύσκολο έργο να περπατήσει από τη μία στην άλλη άκρη των ΗΠΑ ώστε να συγκεντρώσει χρήματα για άστεγους βετεράνους πολέμου. Περπάτησε 143 μέρες, διανύοντας συνολικά 4.828 χιλιόμετρα, και κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν 100.000 δολάρια.

Πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στις 17 Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες και εκεί τον περίμεναν φίλοι και συγγενείς για να τον συγχαρούν για το σημαντικό επίτευγμά του. Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 13/2, είχε γιορτάσει τα 25α γενέθλιά του.

Το ταξίδι του διήρκεσε περίπου 5 μήνες, λιγότερα απ΄ότι και ο ίδιος πίστευε ότι θα χρειαστεί, και διένυσε περίπου 25-30 χιλιόμετρα καθημερινά για να μπορέσει να κατακτήσει τον στόχο του.

Συνολικά χρειάστηκε 10 ζευγάρια παπούτσια και παρά τις ανησυχίες που είχε για πιθανούς τραυματισμούς στα πόδια, όλα πήγαν καλά. «Ήμουν αρκετά τυχερός. Αισθάνομαι πολύ καλά» είπε, μετά τον τερματισμό.

Τα βράδια, έστηνε σκηνές, έμενε σε motel ή ακόμα και σπίτια γνωστών του. Και το πρωί συνέχιζε την περιπέτειά του. Οι συνθήκες, καιρικές και μη, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει αυτές τις 143 μέρες ήταν δύσκολες, αλλά διατήρησε την ψυχική του ισορροπία και συνέχισε ακάθεκτος. Κρατούσε το μυαλό του ενεργό, ακούγοντας μουσική.

Πλην των φίλων που είχε ήδη, γνώρισε και νέα άτομα στη διαδρομή που τον βοήθησαν να ξεπεράσει τυχόν δυσκολίες για να μπορέσει να εκπληρώσει τον σκοπό του και να βοηθήσει τους βετεράνους. «Πάντοτε τους σεβόμουν για ό,τι έκαναν για αυτή τη χώρα. Μόνο η σκέψη ότι επέστρεφαν και έμεναν χωρίς σπίτι, δεν μου καθόταν καλά» σημείωσε.

Μετά το τέλος του ταξιδιού και τη συγκέντρωση 97.935 δολαρίων, τόνισε πως δεν μετανιώνει καθόλου για την απόφασή του. «Σίγουρα έμαθα πολλά για τον εαυτό μου και τον κόσμο γύρω μου».

*Πηγή είδησης