Γράφει η Μαρία Καλλίλα

O νεαρός Ian Brown, πρωτοετής στο λύκειο στο Wisconsin, δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι τα μαθήματα πρώτων βοηθειών που παρακολούθησε πριν λίγο καιρό στο αστυνομικό τμήμα La Crosse θα τα εφάρμοζε στην πραγματικότητα και μάλιστα σε έναν συμμαθητή του.

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, ο Will Olson μαζί με τον Ian Brown, βρίσκονταν στην τραπεζαρία του σχολείου τους για να γευματίσουν. Κάποια στιγμή ο Will Olson στραβοκατάπιε και η τροφή κάθισε στο λαιμό του με αποτέλεσμα να πνιγεί. Ενώ προσπαθούσε να φτύσει την τροφή, οι συμμαθητές του νόμιζαν ότι αστειευόταν και δεν έδωσαν σημασία. Ο Ian Brown, όμως, πρόσεξε πως ο συμμαθητής του άρχισε να μελανιάζει. Αμέσως σηκώθηκε κι εφάρμοσε την τεχνική Heimlich που είχε διδαχθεί κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να απομακρυνθεί η τροφή που είχε φράξει τον λαιμό του φίλου του και να σωθεί.

Όπως λέει ο ίδιος, έδρασε αστραπιαία και χαίρεται που είχε παρακολουθήσει μαθήματα πρώτων βοηθειών. Οι συμμαθητές τους λένε πως ο Ian ήταν ψύχραιμος και χειρίστηκε την κατάσταση με μεγάλη ηρεμία κι αυτό έσωσε τη ζωή του Olson.

O αστυνομικός Kurt Weaver, επικεφαλής του προγράμματος που παρακολούθησε ο νεαρός, λέει πως είναι πολύ περήφανος για τον Brown και χαίρεται που κατάφερε να εφαρμόσει όσα έμαθε στο πρόγραμμα που παρακολούθησε, σώζοντας έτσι μια ανθρώπινη ζωή.