Η αμερικανική παιχνιδοβιομηχανία Mattel, ιδιοκτήτρια της εμβληματικής κούκλας Barbie, μόλις λάνσαρε μια σειρά από κούκλες στο πρότυπο της Barbie για να τιμήσει τις γυναίκες επιστήμονες και να εμπνεύσει τα κορίτσια σε μια καριέρα στο STEM.

Οι γυναίκες που έγιναν μπάρμπι στο STEM είναι γυναίκες ειδικοί στον τομέα τους, που έχουν δείξει άνευ προηγουμένου θάρρος και επιμονή ενάντια στον ιό και κατέκτησαν την κορυφή της καριέρας τους. Και οι έξι γυναίκες είναι επαγγελματίες STEM/υγειονομικής περίθαλψης από όλο τον κόσμο έχουν την τιμή να εργάζονται ακούραστα στον αγώνα κατά του Covid-19.

“Γνωρίζουμε ότι η πανδημία έγινε αισθητή απευθείας από παιδιά σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε η Υποδιευθύντρια της Mattel και της Global Head of Barbie & Dolls Lisa McKnight. «Ως η νούμερο ένα μάρκα κούκλας, είμαστε υπερήφανοι που αξιοποιούμε την πλατφόρμα της Barbie για να διδάξουμε στα παιδιά πρότυπα που έχουν θετικό αντίκτυπο στον κόσμο μας, μέσω εκείνων που ανταποκρίθηκαν θαρραλέα σε αυτή την δύσκολη περίοδο. Η ελπίδα μας είναι να καλλιεργήσουμε και να πυροδοτήσουμε τη φαντασία των παιδιών που παίζουν στη δική τους ιστορία ως ήρωες ».

Η παγκόσμια σειρά γυναικών επιστημόνων που τιμήθηκαν με μια μοναδική κούκλα περιλαμβάνουν:

Την καθηγήτρια Dame Sarah Gilbert,  καθηγήτρια εμβολιασμού που ηγήθηκε της ανάπτυξης του εμβολίου Oxford\AstraZeneca του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την Kirby White, μια Αυστραλή γιατρό από τη Βικτώρια, πρωτοπόρα της ιδέας “Gowns for Doctors”, μιας πρωτοβουλίας πίσω από τα χειρουργικά ρούχα που μπορούν να πλυθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Την Amy O’Sullivan, τη νοσοκόμα στα επείγοντα που αντιμετώπισε τον πρώτο ασθενή με COVID-19 στο νοσοκομείο Wycoff στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Την Audrey Cruz, γιατρό πρώτης γραμμής στο Λας Βέγκας που καταπολέμησε τις διακρίσεις.

Την Chika Stacy Oriuwa, Καναδή γιατρό, ειδικευόμενη στην ψυχιατρική στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο που πάλεψε με τον συστηματικό ρατσισμό στην υγειονομική περίθαλψη.

Την Jaqueline Goes de Jesus, μια βιοϊατρική ερευνητρια που ηγήθηκε της αλληλουχίας του γονιδιώματος μιας παραλλαγής του COVID-19 στη Βραζιλία.

Το γεγονός ότι η νούμερο ένα εταιρεία παραγωγής του παιχνιδιού-συμβόλου της κοριτσίστικης παιδικής ηλικίας είναι έτοιμη να αλλάξει τα ανδροκρατούμενα πρότυπα, παραδεχόμενη τον τεράστιο ρόλο της στη διαμόρφωση στερεοτύπων φύλου και δυνατοτήτων είναι ένα μεγάλο μήνυμα υπερ της ισότητας για τα μικρά κορίτσια σήμερα.

*Πηγή είδησης