Ένας παιδικός σταθμός στον Καναδά ξεκινά κάθε ημέρα με πρωινή γυμναστική. Τα παιδιά του παιδικού σταθμού ξεκινούν κάθε ημέρα με ασκήσεις, ειδικά σχεδιασμένες για την ηλικία τους ώστε να βελτιώσουν την κινητικότητά τους και τη σωστή ανάπτυξή τους.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά πέρυσι η εκπαιδευτικός Cindy Condon – Duffy, καθώς παρατήρησε πως πολλά νήπια δεν έχουν αναπτύξει τις κινητικές ικανότητές τους. Έτσι, αφού συμβουλεύτηκε παιδίατρο, φυσιοθεραπευτή και εργοθεραπευτή, αποφάσισε να εντάξει την πρωινή γυμναστική στο πρόγραμμα του σταθμού.

Πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα, θεραπευτές ζήτησαν από τα παιδιά να κάνουν συγκεκριμένες κινήσεις όπως να πηδήξουν, να τρέξουν, αλλά και να πιάσουν αντικείμενα. Εντύπωση όμως προκάλεσε το γεγονός πως πολλά παιδιά δεν είχαν καταφέρει να εξελίξουν αυτές τις δεξιότητες και ήταν η ώθηση που χρειαζόταν η εκπαιδευτικός προκειμένου να κάνει αυτή την καινοτόμα κίνηση στον παιδικό σταθμό.

 «Όταν μιλάω με τους μικρούς και τους ρωτώ τι έκαναν το σαββατοκύριακο ή την προηγούμενη ημέρα, οι περισσότεροι μου λένε πως κάθονταν σπίτι και έβλεπαν τηλεόραση. Τώρα με την καθημερινή άσκηση,  τα παιδιά είναι πιο συγκεντρωμένα. Ακούν τις δασκάλες τους και ορίζουν καλύτερα τις κινήσεις τους», δηλώνει η Duffy.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.4moms.gr