Διάρκεια ζωής έως και 50 ημέρες ισχυρίζεται ότι έχει η μπαταρία του νέου smartphone από την Avenir Telecom και την Energizer, Power Max 18K Pop. Το τηλέφωνο είναι σίγουρα κατάλληλο για να ξενοιάσετε από τη συχνή φόρτιση ωστόσο δεν είναι και το πιο βολικό για να βάζετε στη τσέπη αφού είναι τρεις φορές πιο παχύ από το μέσο πάχος των smartphones. 

Ενώ περιμένουμε υπομονετικά την Apple και τη Samsung να βρουν μια λύση στο πρόβλημα της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, η ειδικός που για χρόνια «συνεχίζει εκεί που οι άλλοι σταματούν» μας συστήνει μαζί με την γαλλική εταιρεία Avenir Telecom ένα τηλέφωνο που δε θα χρειαστεί να το φορτίσετε για ενάμιση και πλέον μήνα. Το κινητό στο εσωτερικό του «κρύβει» μια μπαταρία 18.000 mAh, την ώρα που τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα διαθέτουν μπαταρίες μεταξύ – μόλις – 3.000 και 4.000 mAh.

Παρότι δεν κυκλοφορεί ακόμα με αποτέλεσμα να μην έχει δοκιμαστεί η 50ήμερη αντοχή του, ακόμη και το μισό να κρατά είναι εντυπωσιακό. Οι πενήντα ημέρες βέβαια ισχύουν αν το τηλέφωνο φορτιστεί πλήρως και παραμείνει στη συνέχεια σε λειτουργία αναμονής χωρίς ιδιαίτερη χρήση. Σύμφωνα ωστόσο με την εταιρεία το Power Max 18K Pop για μια πλήρη λειτουργία με τους χρήστες δηλαδή να πραγματοποιούν κλήσεις, να ακούν μουσική έως και 100 ώρες ή και να παρακολουθούν 48 ώρες βίντεο, θα αντέξει 90 ώρες λειτουργίας, δηλαδή πάνω από 4 ημέρες.

Το νέο smartphone παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο MWC 2019 . Πέρα από την αντοχή του το συγκεκριμένο smartphone διαθέτει πέντε κάμερες, από τις οποίες οι δύο είναι ειδικές για selfie, κι «αποκαλύπτονται» όταν τις χρειάζεται ο χρήστης. Μάλιστα αν θελήσει κανείς, μπορεί να χρησιμοποιήσει την μπαταρία του κινητού για να φορτίσει κι άλλες συσκευές, μέσω μιας υποδοχής USB. Ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί τιμή πώλησης.

*Διαβάσαμε την είδηση στο insider.gr