Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Η γειτονιά του Υμηττού, εκεί, δηλαδή, πίσω από το μετρό Δάφνη έχει αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία της ως επιλογής εξόδου στην πόλη. Νέα μαγαζιά, αστική αισθητική, τολμηρές είσοδοι στον χώρο της καφεστίασης κι όχι μόνο.

Χωρίς αμφιβολία, ένα από τα στολίδια της είναι το μπαρμπέρικο που άνοιξε ο πάλαι ποτέ κομμωτής Βασίλης Κλαρομένος . Το μαγαζί του έχει άποψη, χρώμα και στιλ, οι συνεργάτες του είναι «γερά ψαλίδια» κι υπέροχα πλάσματα, γι ‘ αυτό οι καρέκλες του είναι συνήθως γεμάτες, ενώ απ’ έξω περιμένουν υπομονετικά οι επόμενοι.

«Δεν δουλεύω για τα χρήματα», μας λέει ο Βασίλης κι εμείς τον κατανοούμε απόλυτα. Είναι υπέροχο να κάνεις την αγάπη σου επάγγελμα και, μάλιστα, με επιτυχία. Α! Και στη γειτονιά σου, ε;

Στο «Τριχοκοπτείον» του εργάζονται τρεις μπαρμπέρηδες κι ένα ακόμα άτομο στο ταμείο. Ο χώρος απευθύνεται φυσικά σε άντρες. Αγόρια και κύριοι που προσέχουν το στιλ τους, κάνουν τακτικές επισκέψεις για μια ανανέωση ή μια επιδιόρθωση ενός κουρέματος, ακόμα και για την αίσθηση ευεξίας που προσφέρει η όλη διαδικασία ξυρίσματος ή κουρέματος.

Το «Τριχοκοπτείον» ήταν ένα προσωπικό στοίχημα του Βασίλη που μοιάζει να έχει πετύχει. «Αποδίδει, η αλήθεια είναι, κι αναπτύσσεται με τον καιρό, εξ ου και ο αριθμός των συνεργατών αυτή τη στιγμή. Ποιος ξέρει; Ίσως πάει ακόμα παραπέρα. Το εύχομαι!», λέει ο ίδιος  και, για κάποιον λόγο, τον εμπιστευόμαστε.

Μια επίσκεψη στον χώρο θα πείσει ακόμα και τους αντιρρησίες αυτής της νέας τάσης που θέλει την επιστροφή στα παλιά και την υπέρμετρη αγάπη στο ρετρό και το βίντατζ. Το «Τριχοκοπτείον» δεν είναι δήθεν, αγαπά στ’ αλήθεια κι υποστηρίζει την αισθητική που βγάζει προς τα έξω. Πάνω απ’ όλα μοσχοβολά επαγγελματισμό και νιάτα.

Οk, και λίγη λακ. Πώς περιμένετε να σταθούν οι φράντζες;

Info:

Τριχοκοπτείον, Κωνσταντινουπόλεως 16, Δάφνη Αττικής

Τηλ: 21 1215 0411