Στην ανάπτυξη του drone-ασθενοφόρου προχωράει αμερικανική εταιρία με έδρα το Τέξας, που σχεδίασε ένα διθέσιο τηλεκατευθυνόμενο ιπτάμενο μηχάνημα για την άμεση πρόσβαση σε ασθενείς ή τραυματίες και την αποτελεσματική αεροδιακομιδή τους σε νοσοκομείο.

Το εντυπωσιακό ντρόουν της εταιρίας argodesign, με έδρα το Τέξας, στοχεύει στην ταχύτερη πρόσβαση από αέρος εκεί όπου υπάρχει ανάγκη περίθαλψης, χωρίς καν την παρουσία πιλότου.

Το drone ambulance ελέγχεται από μακριά και μπορεί να μεταφέρει έναν νοσηλευτή ή γιατρό και τον ασθενή/τραυματία, μαζί με νοσοκομειακό υλικό για τις πρώτες βοήθειες για τη σταθεροποίηση της κατάστασης του ασθενούς, καθώς ο χρόνος στην περίθαλψη είναι συχνά ανεκτίμητος.

Αρκεί ένας ειδικός στον τηλεχειρισμό για τον έλεγχο ολόκληρου στόλου τέτοιων πτητικών εργαλείων, ενώ σημαντικό κέρδος υπάρχει και από την εύκολη προσγείωση χωρίς να απαιτείται ο χώρος που χρειάζεται ένα συμβατικό ελικόπτερο.

Τονίζεται επίσης ότι μπορεί το κόστος του να είναι υψηλότερο από ένα ασθενοφόρο όχημα, αλλά είναι σημαντικά χαμηλότερο από ένα κανονικό ελικόπτερο.

*Διαβάσαμε την είδηση στο kathimerini.gr