Δυο «κρουαζιέρες τέχνης», μια στον Περσικό και μια σε Μεσόγειο κι Αδριατική που θα καταλήξει στη Βενετία, θα διοργανώσει το Μουσείο του Λούβρου σε συνεργασία με την γαλλική εταιρεία Ponant.

Οι διαδρομές, που έχουν σχεδιαστεί από την Ponant, θα περιλαμβάνουν ομιλίες από επιμελητές και διευθυντές τμημάτων του Λούβρου, παρουσιάζοντας στους ταξιδιώτες το πολιτιστικό υπόβαθρο έργων τέχνης που εκτίθενται στο μουσείο και τα οποία προέρχονται από χώρες που θα επισκεφθεί το κρουαζιερόπλοιο.

Η πρώτη κρουαζιέρα, που έχει προγραμματιστεί για τον Αύγουστο του 2020, ξεκινά από την Αθήνα και καταλήγει στη Βενετία, διασχίζοντας επί 10 ημέρες τα νερά της Μεσογείου και της Αδριατικής. Κοστίζοντας περίπου 3.500 ευρώ το άτομο, η κρουαζιέρα θα περάσει από τον Ισθμό της Κορίνθου, αλλά και το νοτιότερο φιόρδ της της Ευρώπης, τον κόλπο του Κοτόρ στο Μαυροβούνιο.

Επίσης περιλαμβάνει επισκέψεις σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Ακρόπολη των Αθηνών, αλλά κι οι Δελφοί καθώς θα κάνει στάση στο λιμάνι της Ιτέας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τέλος και το ιστορίας 1.700 ετών παλάτι του αυτοκράτορα Διοκλητιανού που βρίσκεται στο σημερινό Σπλιτ της Κροατίας.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχει ο γενικός επιμελητής και διευθυντής του Τμήματος Διακοσμητικών Τεχνών στο Λούβρο Jannic Durant και ο επιμελητής Ludovic Laugier, υπεύθυνος αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων στο Τμήμα Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων.

Η κρουαζιέρα θα γίνει με το κρουαζιερόπλοιο Le Lyrial, το οποίο διαθέτει μόνο 112 δωμάτια και σουίτες και κατά συνέπεια θα επιβαρύνει λιγότερο τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας.

Η δεύτερη κρουαζιέρα, τον Νοέμβριο του 2020, θα αποπλεύσει από τη Μουσκάτ του Ομάν. Για εννιά ημέρες, το κρουαζιερόπλοιο Jacques-Cartier θα πλέει στον Κόλπο του Ομάν και τον Περσικό, με τον επιμελητή και διευθυντή του Τμήματος Ισλαμικών Τεχνών στο Λούβρο Yannick Lintz επί του σκάφους, το οποίο θα καταλήξει στο Άμπου Ντάμπι δίνοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να επισκεφθούν το καινούργιο μουσείο Louvre Abu Dhabi.

Το κρουαζιερόπλοιο Le Lyrial που θα κάνει το ταξίδι σε Μεσόγειο και Αδριατική:

*Διαβάσαμε την είδηση στο lifo.gr