Όταν η Βρετανή Ζόι Άντριους βρέθηκε στο κατάστημα του Μουσείου Αγγλικής Αγροτικής Ζωής στο Ρέντινγκ, σίγουρα δεν ήταν προετοιμασμένη για την απίθανη, ευτυχή αυτή σύμπτωση: εκεί βρήκε το παλιό αντίτυπο του παιδικού βιβλίου The Secret Garden (Ο μυστικός κήπος) που διάβαζε όταν ήταν μικρή, το οποίο αναγνώρισε από το όνομα της αδελφής της που ήταν γραμμένο στο εσώφυλλο, με τη μορφή ενός κώδικα που η ίδια είχε επινοήσει.

«Σήμερα το παρελθόν έστειλε κάτι πίσω, στο μουσείο μας, στο παράξενο σπίτι του χρόνου μας, σαν ένα γράμμα που επεστράφη στον αποστολέα», έγραψε στο Twitter ο Joe Vaughan, στέλεχος του μουσείου, προσθέτοντας: «Δεν βρίσκεις κάθε μέρα ένα βιβλίο, το ανοίγεις και, στο εσώφυλλο, βρίσκεις το όνομα της αδελφής σου γραμμένο σε ιερογλυφικά, εκείνα που έγραφες όταν ήσασταν παιδιά».

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν το βρήκα… Έπρεπε να το ξαναγοράσω. Ποιες οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο;» δήλωσε από την πλευρά της η Άντριους, που υποστηρίζει πως έχουν περάσει τουλάχιστον 25 χρόνια από τότε που είχε στην κατοχή της το βιβλίο.

Φυσικά, η Άντριους δεν έχασε την ευκαιρία να το αγοράσει ξανά – άλλωστε, της στοίχισε μόλις μία λίρα.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.diastixo.gr