Κάποιοι τη χαρακτηρίζουν η τέλεια άσκηση, κάποιοι την αμφισβητούν. Το περπάτημα τα τελευταία χρόνια είναι μια λέξη που βγαίνει συχνά από το στόμα των ιατρών καθώς έχει αποδειχθεί ότι έχει ευεργετική επίδραση στον οργανισμό μας, και μας θωρακίζει απέναντι σε ασθένειες που μας καιροφυλαχτούν.

Η νέα έρευνα από το Χάρβαρντ έρχεται να σου δώσει 5 λόγους για να εντάξεις το περπάτημα στο πρόγραμμά σου σε καθημερινή βάση.

Παχυσαρκία

Με ποσοστό των ανθρώπων που κινδυνεύουν από παχυσαρκία να αυξάνεται με ρυθμούς πανδημίας, οι ερευνητές του πανεπιστημίου απέδειξαν ότι όσοι περπατάνε μία ώρα την ημέρα έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν παχυσαρκία και υψηλό σωματικό λίπος.

 

Μειώνει την επιθυμία για ζάχαρη

15 λεπτά περπάτημα ήταν αρκετό για ανθρώπους εθισμένους στη ζάχαρη και τη σοκολάτα ώστε να την περιορίσουν, ακόμα και να την κόψουν εντελώς.

 

Μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού

Κάθε σωματική άσκηση έχει ευεργετική επίδραση στην άμυνα μας απέναντι στους καρκίνους. Συγκεκριμένα το περπάτημα 7 ημέρες την εβδομάδα μείωσε 14% τις πιθανότητες να εμφανίσουν οι γυναίκες καρκίνο του μαστού.

 

Μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις

8 χλμ την εβδομάδα ήταν αρκετά για να μειωθεί ο πόνος σε ασθενείς με πόνους στα γόνατα και τη μέση. Ευεργετικά αποτελέσματα εμφανίστηκαν ακόμα και σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα.

 

Αυξάνεται η άμυνα μας στις ιώσεις

40% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσετε σοβαρά από ιώσεις θα έχετε αν περπατάτε 40 λεπτά ημερησίως. Η έρευνα απέδειξε ότι ακόμα και άτομα που νόσησαν, αν καθημερινώς περπατούσαν, τα συμπτώματα κράτησαν αισθητά λιγότερο από ότι στους ασθενείς που ζούσαν μια καθιστική ζωή.

*Πηγή είδησης