Τα ζώα δεν είναι αδέσποτα από επιλογή. Τις περισσότερες φορές, για να μην πούμε όλες, έχει βάλει το χέρι του ένας άνθρωπος. Αυτό όμως μπορεί να διορθωθεί. Αν ο άνθρωπος ξαναβάλει το χέρι του, αυτή τη φορά για καλό.

Δεν είναι λίγες οι ιστορίες αδέσποτων σκύλων που βοήθησαν ανθρώπους εντελώς άγνωστους σε αυτούς και τους έσωσαν τη ζωή. Οι παρακάτω ιστορίες θα σας εμπνεύσουν να βοηθήσετε κι εσείς, όπως μπορείτε, ένα αδέσποτο δίνοντας του χαρά και ζωή.

Ο σκύλος και το 3χρονο κοριτσάκι

Σε αυτή την περίπτωση το κορίτσι δεν ήταν εντελώς άγνωστο στον σκύλο. Κάποιες μέρες, το σκυλάκι με το μαύρο τρίχωμα περνούσε έξω από το σπίτι της στην Πολωνία, με τους δυο τους να ανταλλάσσουν χάδια και κουνήματα ουράς. Μια ημέρα το κοριτσάκι χάθηκε. Όλη η πόλη κινητοποιήθηκε. Πέρασε ολόκληρη νύχτα, με τους διασώστες να ακούν το πρωί τα γαβγίσματα του σκύλου και να βρίσκουν το κοριτσάκι σε ένα κοντινό δάσος. Το κορίτσι έτρεμε. Όπως δήλωσε ένας πυροσβέστης, ο σκύλος όχι μόνο βρήκε το κορίτσι, αλλά το βοήθησε να παραμείνει ζωντανό κατά την διάρκεια της νύχτας.

 

Περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Το 2009, στην πόλη Maningrida της Αυστραλίας, ένας τσακωμός μεταξύ ενός ζευγαριού ξεπέρασε τα όρια. Ένας 24χρονος άρχισε να χτυπάει την σύντροφό του και την τράβηξε έξω μέχρι τον δρόμο. Θα συνέχιζε να τη χτυπάει, αλλά σταμάτησε όταν ένας αδέσποτος σκύλος τον δάγκωσε στην πλάτη, σώζοντας έτσι την γυναίκα από περισσότερο κακό. Ο 24χρονος συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 3μηνη φυλάκιση.

 

Ο αδέσποτος σκύλος και το εγκαταλελειμμένο βρέφος

Σε μια φτωχή γειτονιά της πρωτεύουσας της Κένυας, Ναιρόμπι, ένας σκύλος βρήκε ένα μωρό τυλιγμένο σε μια σακούλα. Ήταν ακόμα ζωντανό αλλά δεν θα είχε πολλές πιθανότητες να επιζήσει. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως είδαν τον σκύλο να κουβαλάει το μωρό και να το μεταφέρει στην κρυψώνα όπου είχε αφήσει τα κουτάβια του. Ένας άνδρας κάποιες ώρες μετά παρατήρησε το παιδί και το πήγε στο νοσοκομείο. Κανένας δεν δήλωσε εξαφάνιση, αλλά το μωρό έζησε χάρη στο σκύλο.

 

Το αδέσποτο και το δηλητηριώδες φίδι

Το 1943, ένα δηλητηριώδες φίδι βρέθηκε στο κατώφλι της κουζίνας του σπιτιού του Clarence Blue και της οικογένειάς του. Κανείς δεν το πήρε χαμπάρι. Το φίδι ήταν έτοιμο να κάνει την επίθεση του, όταν ένα αδέσποτο λαγωνικό βρέθηκε τυχαία στην αυλή του σπιτιού. Τα δυο ζώα πάλεψαν, το φίδι δάγκωσε τον σκύλο στο πόδι, αλλά τελικά τρόμαξε και βγήκε από το σπίτι. Η οικογένεια Blue έσωσε τον σκύλο και τον κράτησε στο σπίτι.

 

Ο σκύλος, ο αγρότης και το βουβάλι

Το 1964, ένας αγρότης από το Willard του Μιζούρι γλίστρησε κι έπεσε πάνω σε πάγο. Τα βουβάλια του πήραν είδηση το περιστατικό. Ένα βουβάλι 450 κιλών άρχισε να χτυπάει τον ευάλωτο άνδρα. Ο αγρότης φώναξε τα σκυλιά του αλλά εκείνα γάβγιζαν από απόσταση. Τα πράγματα έμοιαζαν δύσκολα. Τότε ένας σκύλος με μαύρο και λευκό τρίχωμα, τον οποίο είχε προσπαθήσει επανειλημμένα να διώξει από το αγρόκτημά του, όρμησε και άρπαξε το βουβάλι από ένα σημείο του σώματός του και γρύλισε, τραβώντας την προσοχή του. Ο αγρότης τελικά σώθηκε από βέβαιο θάνατο.

 

Ο σκύλος και η φωτιά

Στο San Mateo της Καλιφόρνια, τρεις άνθρωποι κοιμούνταν στα σπίτια τους κατά την διάρκεια της νύχτας. Όπως ήταν φυσικό, δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι είχε ξεσπάσει φωτιά που απειλούσε την ζωή τους. Ένας περαστικός αδέσποτος σκύλος, σταμάτησε έξω από το κτίριο και δεν έφυγε ποτέ, ουρλιάζοντας συνεχώς. Κατάφερε να ξυπνήσει και τους τρεις τους κι έτσι να τους σώσει τη ζωή.

*Διαβάσαμε την είδηση στο e-daily.gr