Είναι το όνειρο της ζωής σας να κάνετε διακοπές στην Καραϊβική; Θα μπορούσαν να γίνουν και μόνιμες με το κατάλληλο χρηματικό ποσό. Συγκεκριμένα, με κάτι παραπάνω από 340.000 ευρώ μπορείτε να αποκτήσετε ένα από τα τρία παρθένα νησιά που πωλούνται στην ανεξάρτητη χώρα Μπελίζ της Κεντρικής Αμερικής.

Η Μπελίζ ή Μπελίσε είναι ανεξάρτητη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, στις βορειοδυτικές ακτές της Καραϊβικής. Η έκτασή της είναι μόλις 22.966 τ.χλμ. και ο πληθυσμός 408.487 κάτοικοι που συγκροτείται από διάφορες φυλές, με βάση εκτιμήσεις του 2019. Τρία νησιά από την Μπελίζ κοστολογούνται από 350.000 έως 525.000 δολάρια σύμφωνα με τον ιστότοπο του καταλόγου ακινήτων, 7th Heaven Properties.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Ρόμπερτ Κούπερ, αναφέρει ότι οι ελκυστικές τιμές οφείλονται σε τρεις κύριους παράγοντες: τα νησιά είναι μικρότερα από άλλα ιδιωτικά νησιά της περιοχής και δεν προσφέρουν πολλές παροχές.  Ακόμη, υπάρχουν περίπου 200 ιδιωτικά νησιά στην περιοχή, έτσι υπάρχουν αρκετά ιδιωτικά νησιά προς πώληση που προσφέρουν περισσότερα. Συνεπώς, τα νησιά της Μπελίζ δεν συγκρίνονται με εκείνα στις Μπαχάμες.

Το ακριβότερο νησί έχει έκταση 1,5 στρέμμα και κοστίζει 474.000 ευρώ. 

Το δεύτερο έχει έκταση λίγο παραπάνω από μισό στρέμμα, διαθέτει πέντε κτίρια και τρεις προβλήτες που χτίστηκαν στο νησί το 2009 και κοστίζει 450.000 ευρώ. 

Το πιο φθηνό νησί είναι εντελώς παρθένο και κοστίζει 315.000 ευρώ. 

Η Μπελίζ είναι περίπου δύο ώρες μακρά από το Χιούστον του Τέξας με αεροπλάνο.

Ωστόσο, δεν είναι τόσο φθηνά όλα τα νησιά που είναι προς πώληση στο νότιο Μπελίζ. Το μεγαλύτερο νησί της περιοχής έχει έκταση 60 στρέμματα και πωλείται για 12 εκατομμύρια δολάρια.

Τα προαναφερθέντα νησιά είναι πιο φθηνά και από ένα σπίτι στη Νέα Υόρκη, όπου κοστολογείται περίπου στα 600.000 ευρώ.

*Φωτογραφίες από SimonDannhauer via Getty Images, 7th Heaven Properties

*Διαβάσαμε την είδηση στο huffingtonpost.gr