Χαμόγελα μοίρασε σε ένα βιβλιοπωλείο της αλυσίδας Waterstones στην Αγγλία ένας άγνωστος βιβλιόφιλος, που αφού αγόρασε αρκετά βιβλία για τον εαυτό του, πρόσφερε στο προσωπικό το ποσό των 100 λιρών ζητώντας να το μοιράσουν σε 10 εκπτωτικά κουπόνια των 10 λιρών, ώστε ισάριθμοι πελάτες του βιβλιοπωλείου να αγοράσουν τα βιβλία τους με έκπτωση.

Μια υπάλληλος του βιβλιοπωλείου, η Σούζι Χάντον, δήλωσε στο BBC ότι κανείς δε γνώριζε τον συγκεκριμένο άντρα και ο ίδιος δε θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του. «Απλώς έκανε μια καλή πράξη, για να εξασφαλίσει ότι και κάποιοι άλλοι θ’ απολαύσουν τη χαρά ενός βιβλίου και θ’ αποκτήσουν κάτι που θα τους κάνει να χαμογελάσουν, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Ήταν από τις πιο όμορφες εμπειρίες που έχω ζήσει στο κατάστημα», ανέφερε.

Οι τρεις υπάλληλοι του βιβλιοπωλείου αποδέχτηκαν με χαρά το δώρο του άγνωστου φιλαναγνώστη και αποφάσισαν σε ποιους θα μοιράσουν τα κουπόνια των 10 λιρών. Μεταξύ των ευεργετηθέντων ήταν ένας παππούς και μια γιαγιά, που θα έβλεπαν τα εγγόνια τους πρώτη φορά έπειτα από μήνες λόγω του lockdown, έφηβοι θαμώνες του βιβλιοπωλείου με αγάπη για το διάβασμα ή απλώς άνθρωποι που έδειχναν να έχουν ανάγκη ένα απρόσμενο δώρο.

*Πηγή είδησης