Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Καλοί Σαμαρείτες υπάρχουν παντού! Η ζωή μας το αποδεικνύει αυτό καθημερινά κι αυτός είναι ένας λόγος για να χαιρόμαστε και να ελπίζουμε. Αυτή τη φορά, συναντήσαμε μέσα από την επικαιρότητα έναν στην Αμερική. Έναν άγνωστο, που έκανε έναν 20χρονο διπλά χαρούμενο.

Σε μια πτήση από την πόλη Ομάχα προς το Ντένβερ, ο Hunter Shamatt, έχασε το πορτοφόλι του. Ταξίδευε για να βρεθεί στον γάμο της αδερφής του, αλλά διαπίστωσε πως το πορτοφόλι του έλειπε, αρκετή ώρα μετά από την αποβίβασή του από το αεροπλάνο. Το πορτοφόλι περιείχε ταυτότητα, 60 δολάρια σε μετρητά, ένα υπογεγραμμένο paycheck και τις πιστωτικές κάρτες του 20χρονου.  

O Hunter είχε χάσει τις ελπίδες του πως θα βρεθεί το πορτοφόλι του, αλλά λίγες μέρες αργότερα μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε εκείνον και την οικογένειά του. Ένα μικρό πακέτο έφτασε στην πόρτα του σπιτιού του και μέσα σε αυτό υπήρχε το χαμένο πορτοφόλι κι ένα γράμμα που το συνόδευε.

Η μητέρα του Hunter, Jeannie Shamatt,  έκανε μια δημοσίευση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook αναφέροντας το περιστατικό και πως το πορτοφόλι επέστρεψε στον γιο της μέσω ταχυδρομείου συνοδευόμενο από μια επιστολή που υπέγραφε κάποιος μόνο με τα αρχικά του και πως εκτός από το να τους το επιστρέψει, είχε φροντίσει να βάλει μέσα στο πορτοφόλι και το χρηματικό ποσό των 100 δολαρίων «για να έχει διπλό λόγο να γιορτάσει» ο παραλήπτης. 

Credit: Jeannie Shamatt

Στο δέμα υπήρχε η διεύθυνση του αποστολέα και χάρη σε αυτή και μετά από μία συνέντευξη σ’ έναν τοπικό ειδησεογραφικό σταθμό, οι Shamatts κατάφεραν να συναντήσουν «τον καταπληκτικό αυτόν άνθρωπο» όπως τον αποκάλεσαν.

«Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τον Todd Brown και τη σύζυγό του για την αποκατάσταση της πίστης μου στο ότι υπάρχουν κι εκπληκτικοί άνθρωποι εκεί έξω» έγραψε η Jeannie στο Facebook ενώ ο κύριος Brown αιτιολόγησε τη γενναιόδωρη κίνηση του να προσθέσει τα μετρητά στο πορτοφόλι λέγοντας πως μόλις είδε ότι πρόκειται για έναν έφηβο, σκέφτηκε πως θα ένιωθε αν έπαιρνε το πορτοφόλι του πίσω κι είχε και μια έξτρα έκπληξη μέσα.

Χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερους κύριους Brown στον κόσμο. Έτσι δεν είναι;

 *Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com