Τι ακριβώς είναι η Aline Brant; Φωτογραφίζει ή κεντάει; Ένα είναι σίγουρο! Η Aline είναι μία από αυτούς τους καλλιτέχνες για τους οποίους είμαστε ευγνώμονες που υπάρχουν.

Η 34χρονη Βραζιλιάνα είναι, κατά βάση, φωτογράφος. Ζει στο Ρίο ντε Τζανέιρο και ισορροπεί ανάμεσα στην τέχνη της και στο να μεγαλώνει τα δύο παιδιά της. Τα οποία, όπως η ίδια λέει, είναι μια συνεχής πηγή έμπνευσης γι’ αυτήν.

Το βασικό εργαλείο για τα έργα της είναι η φωτογραφία. Απεικονίζει γυναίκες, άντρες, ηλικιωμένους, νεαρούς, παιδιά, σε όλη την απλότητά τους. Τραβά τις φωτογραφίες της με φυσικό φως, χωρίς πολλά εφέ, μαυρόασπρες (καμιά φορά κι έγχρωμες), σε ουδέτερο φόντο ή σε περιβάλλον που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε βουκολικό.

Δεν αρκείται, ωστόσο, στο να τραβά «γλυκές» φωτογραφίες. Επεμβαίνει σ’ αυτές, με έναν ειδικό τρόπο: υπομονετικά και προσεκτικά τις κεντάει. Κέντημα με έντονα, φωτεινά χρώματα πάνω σε ασπρόμαυρη φωτογραφία!

Πρόθεσή της – μία από τις προθέσεις της – είναι να τιμήσει το έργο της συγγραφέως και ψυχαναλύτριας Κλαρίσα Πινκόλα Εστές, προτείνοντας έναν οπτικό παραλληλισμό των γραπτών της.

Με το κέντημά της, η Αλίνε επανασυνδέει τα μοντέλα της με τη φύση και τα όνειρα. Γιορτάζοντας χαμόγελα και σώματα, μας δίνει μια καθαρή αίσθηση ελευθερίας και ελπίδας. Είμαστε παιδιά, άλλωστε. Όλοι μας.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.iefimerida.gr

*Φωτογραφίες και περισσότερα για την Aline Brant www.instagram.com/alinebrant/