Πολυτελή yachts, αεροπλάνα ακόμη και μια ολόκληρη πόλη. Σίγουρα δεν είναι αντικείμενα που θα περίμενε κανείς να αγοράσει online. Και όμως μπορεί.

Η παγκόσμια ηγέτιδα στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, η eBay, γιορτάζοντας τα 25 χρόνια λειτουργίας της, αποκάλυψε τα πιο παράξενα και ακριβά αντικείμενα που έχουν πουληθεί ποτέ στο Marketplace.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της eBay, μερικά από τα πιο ακριβά αντικείμενα που έχουν πουληθεί ποτέ μέσα από την πλατφόρμα είναι: ένα Gigayacht, αξίας $168 εκατ., ένα αεροπλάνο Gulfstream II, το οποίο πουλήθηκε στην τιμή των $4.9 εκατ. και ένα γεύμα με τον Warren Buffet, αξίας $4.5 εκατ.

Στην ίδια λίστα με τα πιο παράξενα και ακριβά αντικείμενα που πουλήθηκαν ποτέ μέσω της πλατφόρμας φιγουράρει η μικρή πόλη του Άλμπερτ, αξίας $2.5 εκατ. και ένα σπίτι με πολεμικό καταφύγιο, το οποίο αγοράστηκε στην τιμή των $2.1 εκατ.

Και η λίστα δεν εξαντλείται εδώ: μία κάρτα μπέιζμπολ Honus Wagner, αξίας $1.1 εκατ., μια Ferrari Enzo, αξίας $1 εκατ. και All-Star συλλεκτικά βιβλία κόμικς, αξίας $936,223 είναι μερικές από τις πιο ακριβές αγοραπωλησίες που έγιναν στη διάρκεια αυτών των 25 ετών.

Όμως οι υπερβολικά υψηλές τιμές δεν προϋποθέτουν απαραίτητα πολυτελή σκάφη και  μεγάλα σπίτια… Η ιστορία έχει διδάξει πως οι παθιασμένοι καταναλωτές μπορεί να αγοράσουν ακόμη κι ένα απλό συλλεκτικό αντικείμενο, που όμως κοστίζει μια περιουσία. Σε αυτή τη λογική, μεγάλα ποσά έχουν καταβληθεί για το ρολόι Grand Complications του Patek Philippe, το ρόπαλο του μπέιζμπολ του Shoeless Joe Jackson, την Tom Brady Playoff Contenders Championship κάρτα με το εισιτήριο του 2000.

Η λίστα δείχνει ατελείωτη και περιλαμβάνει αντικείμενα όπως το πιάνο του Elvis Presley’s 1912 Wm. Knab & Co., μια Michael Jordan 1997 πολύτιμη μεταλλική κάρτα με πετράδια, καθώς και για ένα Newmar King Aire Motorhome.

Περιττό να αναφέρουμε την «τρέλα» γύρω από τα μοναδικά και ιδιαίτερα ακριβά μοντέλα αυτοκινήτων, που πουλήθηκαν μέσω της eBay, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ferrari Enzo. Τέτοια παραδείγματα αποτελούν η Porsche 911 GT2 RS, η Mercedes-Benz S-Class Maybach S 650 Cabriolet, η McLaren 675LT Coupe, η Rolls-Royce Other Base Coupe 2-Door και ορισμένα μοντέλα της Lamborghini Aventador.

*Διαβάσαμε την είδηση στο moved.gr