Οικονομικά ευκατάστατοι άνθρωποι και με κύρος πρωταγωνιστούσαν πάντα σε πορτραίτα, όχι μόνο λόγω της υψηλής θέσης τους στην κοινωνία, αλλά και επειδή κόστιζε μια περιουσία για να παραγγείλεις έναν πίνακα. Στις μέρες μας, ωστόσο, υπάρχουν εκατομμύρια φθηνότεροι και γρηγορότεροι τρόποι για να απαθανατίσεις την εικόνα ενός ατόμου, γεγονός που καθιστά τα πορτραίτα περιττά και…κάπως ξεπερασμένα! Επιπλέον, ​​τα θέματα των πορτραίτων έχουν αλλάξει σήμερα: οι βασιλείς και οι ευγενείς δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία όσο παλιά, και σιγά -σιγά αντικαταστάθηκαν με μια πιο σύγχρονη εκδοχή ανθρώπων με φήμη και κύρος.

Ο γάλλος καλλιτέχνης Kyès αναδημιουργεί ψηφιακά κλασικούς πίνακες, αντικαθιστώντας τους ανθρώπους που ήταν σημαντικοί την εποχή που πρωτοδημιουργήθηκαν με ανθρώπους που θεωρούνται σημαντικοί στην ποπ κουλτούρα στο σήμερα.

Σε αυτούς τους…νέους πίνακες, ο καλλιτέχνης αποτυπώνει μερικές από τις πιο δημοφιλείς φιγούρες που είναι γνωστές στον περισσότερο κόσμο σήμερα. Θα δείτε μεταξύ άλλων πορτραίτα μεγάλων σταρ όπως η Madonna, η Rihanna, η Billie Eilish, ο Mick Jagger, ενώ μάλιστα πολλοί θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι τα πρόσωπα αυτά είναι πολύ πιο δημοφιλή από τους ευγενείς σε διάσημους κλασικούς πίνακες…

#Adele

#Snoop Dogg

 #Amy Winehouse

#Madonna

#Eminem

#Billie Eilish

#Mick Jagger

#Jay-Z & Beyonce

*Πηγή είδησης