Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Ένα μεγάλο χαμόγελο κατάφεραν να χαρίσουν στην πεντάχρονη Neriah Rhodes, ο φοιτητής Ιατρικής Μηχανικής Drew Miles κι ο καθηγητής του Dr. Ko Sasaki, καταφέρνοντας να κατασκευάσουν ένα ειδικό τεχνητό χέρι, με το οποίο η μικρούλα θα μπορούσε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Για την Neriah το να παίξει βιολί ήταν κάτι που ευχόταν κι ονειρευόταν. Δυστυχώς το τεχνητό μέλος που ήδη χρησιμοποιούσε δεν είχε τη δομή και την ευκαμψία που έπρεπε ώστε να εφαρμόζεται το δοξάρι και να μπορεί να ξεκινήσει μαθήματα. Οι γονείς της απευθύνθηκαν σ’ έναν κατασκευαστή βιολιών στη Φλόριντα κι εκείνος με τη σειρά του έστειλε ένα mail στο Πανεπιστήμιο Le Tourneau, στο Τέξας, στο τμήμα Μηχανικής που ασχολείται με κατασκευή τεχνητών μελών και ρώτησε αν ήταν εφικτό να δημιουργηθεί μια 3D εκδοχή ενός τεχνητού χεριού που να μπορεί να εφαρμοστεί και να χρησιμοποιηθεί σωστά ένα δοξάρι.

Η συγκεκριμένη κατασκευή ήταν μια πραγματική πρόκληση αλλά δυστυχώς δεν υπήρχαν άλλοι εθελοντές πέρα του Drew Miles, ο οποίος θέλησε ν’ ασχοληθεί εντατικά με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Πίστευε μάλιστα πως η κατασκευή δε θα έπαιρνε πάνω από τρεις μήνες. Όμως η διαδικασία κράτησε πολύ περισσότερο, γύρω στους επτά μήνες, γιατί έπρεπε να γίνουν δοκιμές και να τελειοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό το τεχνητό μέλος της μικρής Neriah. Μετά από 15 δοκιμαστικά μέλη, το πεντάχρονο κορίτσι κατάφερε να εφαρμόσει στο αριστερό χέρι της το μέλος που θα της χάριζε την ανεξαρτησία που επιθυμούσε όσον αφορά στο αντικείμενο που λατρεύει, τη μουσική.

Το τεχνητό μέλος μόλις ήταν έτοιμο, βάφτηκε ροζ, το αγαπημένο χρώμα της μικρούλας και στάλθηκε στο σπίτι της εντελώς δωρεάν. Η μητέρα της Neriah, Elisabeth Rhodes, λίγες μέρες αργότερα, έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα στον Drew Miles, μαζί μ’ ένα βίντεο της πεντάχρονης να κάνει τα πρώτα της βήματα στην εκμάθηση του βιολιού.

Μεταξύ άλλων στο μήνυμά της λέει τα εξής:

«Δεν υπάρχουν λόγια να σ’ ευχαριστήσω για ό,τι έκανες για την Neriah, ένα κοριτσάκι που δεν γνώριζες κι ίσως δεν γνωρίσεις ποτέ από κοντά. Επωφεληθήκαμε από τη σκληρή δουλειά σου και σου είμαστε ευγνώμονες γιατί κατάφερες να δώσεις στην κόρη μας, ανεξαρτησία, ελευθερία κινήσεων και να της αλλάξεις τη ζωή…»

Κάποιοι κάνουν όνειρα και κάποιοι άλλοι έχουν την δύναμη να τα πραγματοποιούν. Μη σταματάτε να ονειρεύεστε και να πραγματοποιείτε μικρά ή μεγάλα όνειρα συνανθρώπων σας. Αυτή η «αλυσίδα» κάνει τον κόσμο πιο ελπιδοφόρο και πιο χαμογελαστό.

 *Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com