Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Μια νέα πρωτότυπη συλλογή χειροποίητων κοσμημάτων εμπνεύστηκε ο γνωστός κοσμηματοπώλης Jeremy May επηρεασμένος από τη λογοτεχνία. Η σειρά ονομάζεται Littlefly κι αποτελείται από πρωτότυπα σχέδια με πρώτη ύλη πεπιεσμένο χαρτί από σελίδες βιβλίων vintage.

Κάθε κομμάτι κρύβει μέσα του λέξεις και φράσεις «κλεμμένες» από τα κείμενα παλιών βιβλίων. Με μια ειδική επεξεργασία και πλαστικοποίηση, τα χαρτιά μεταμορφώνονται σε κοσμήματα παίρνοντας μια ιδιαίτερη μορφή και ταυτότητα. Στη συνέχεια επανατοποθετούνται μέσα στο βιβλίο από το οποίο προήλθαν, σαν να επιστρέφουν στη «μήτρα» που τα γέννησε. Όποιος θελήσει να τα αποκτήσει θα πάρει στα χέρια του ένα «παλιό» βιβλίο κι ένα καινούργιο κόσμημα.

Οι φωτογραφίες είναι εντυπωσιακές και σίγουρα πρόκειται για μια πρωτότυπη ιδέα όχι μόνο ως κόσμημα αλλά κι ως σύνολο. Ανοίγοντας ένα παλιό φθαρμένο βιβλίο ανακαλύπτεις μέσα του ένα ιδιαίτερο κομμάτι που κρύβει στην επιφάνειά του και στο σχήμα του μορφές τέχνης. Οι λάτρεις των βιβλίων και των κοσμημάτων σπεύδουν ν’ αποκτήσουν κάτι από τη συγκεκριμένη σειρά.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.thisiscolossal.com