«Επανάσταση» έφερε ο Δήμος Κηφισιάς τοποθετώντας «έξυπνα» παγκάκια τα οποία διαθέτουν θύρες USB για να φορτίζουν οι δημότες το κινητό τους!

Στο πλαίσιο των δράσεων «Έξυπνης Πόλης» (Smart City), ο δήμος τοποθέτησε τα περιζήτητα παγκάκια σε έξι σημεία των Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας κι Εκάλης.

Τα έξυπνα παγκάκια προσφέρουν στους χρήστες πολλές υπηρεσίες καθώς εκτός από τις θύρες USB διαθέτουν και μία θύρα επαγωγικής φόρτισης όπου μπορεί να γίνει η φόρτιση χωρίς καλώδιο.

Εκτός από την πρωτοποριακή τους λειτουργία, εντυπωσιακός είναι κι ο σχεδιασμός τους καθώς το βράδυ φωτίζονται με μπλε χρώμα. 

Διαθέτουν επίσης έναν αισθητήρα, ώστε σε περίπτωση βροχής να απενεργοποιούνται, αποφεύγοντας έτσι την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας. 

Τα σημεία με τα έξυπνα παγκάκια είναι τα ακόλουθα:

  • Δημαρχείο Κηφισιάς
    • Άλσος Κηφισιάς
    • Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Νέα Κηφισιά
    • Πλατεία 28ης Οκτωβρίου Νέα Ερυθραία
    • Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου Νέα Ερυθραία
    • Παιδική Χαρά «Β. Σφηκάκη» Εκάλη

*Διαβάσαμε την είδηση στο reader.gr