Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Οι φοιτητές του «Parsons School of Design» της Νέας Υόρκης μας αποδεικνύουν πως ακόμη και τα δημόσια καθίσματα μπορούν να έχουν οικολογική «συνείδηση»!

Πρόσφατα παρουσίασαν το «Street Seats», ένα φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο δημόσιο σύμπλεγμα καθισμάτων που κατασκευάστηκε από επαναχρησιμοποιημένα και βιοδιασπώμενα προϊόντα, για να βρίσκουν οι Νεοϋορκέζοι λίγη ξεκούραση στην πολύβουη πόλη, στη γωνία της 13ης Οδού με την 5η Λεωφόρο.

Στη Νέα Υόρκη τα δημόσια καθίσματα είναι αρκετά περιορισμένα σε σχέση με τον αριθμό των κατοίκων. Την κατασκευή τους εμπνεύστηκαν από την ανάγκη δημιουργίας περισσότερων περιοχών για να χαλαρώνουν οι άνθρωποι που καθημερινά κινούνται στους δρόμους της πόλης, σεβόμενοι επιπλέον και το περιβάλλον.

Ο χώρος περιβάλλεται από φυτεύσεις για να προσφέρει μια ευχάριστη αστική εικόνα και να μειώνει τον θόρυβο της κυκλοφορίας. Επιπλέον διαθέτει σύστημα φωτισμού με φώτα LED, τα οποία λειτουργούν αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, παρέχοντας επαρκή βραδινό φωτισμό της γύρω περιοχής.

Οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους παρεμβάσεις για να ξεφεύγουν λίγο από το κυρίαρχο γκρι, έστω κι αν είναι μικρές όπως αυτή που δημιούργησε το Parsons School of Design.

*Διαβάσαμε την είδηση στο inhabitat.com