Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Ίσως σας φανεί περίεργο αλλά τα donuts αποτελούν έναν εξαιρετικό καμβά για καλλιτέχνες που εμπνέονται από βρώσιμα αντικείμενα.

Ένας απ’ αυτούς είναι κι ο Νοτιοκορεάτης καλλιτέχνης Jae Yong Kim. Ο χρόνος που πέρασε στις ΗΠΑ στάθηκε αφορμή να δημιουργήσει λαχταριστά donuts που επάνω τους αποτυπώνει μοτίβα που προέρχονται από την pop κουλτούρα διάσημων έργων τέχνης.

Μπορεί να σας φαίνονται αρκετά αληθινά για να τα καταναλώσετε, αλλά είναι μόνο για επίδειξη καθώς είναι φτιαγμένα από πηλό.

Τα ρεαλιστικά αποτυπωμένα γλυκίσματα είναι σμιλεμένα στο χέρι, ζωγραφισμένα και φινιρισμένα με πορσελάνη. Συχνά ο Kim τοποθετεί επάνω τους κρύσταλλα Swarovski ώστε να τους προσδώσει ένα πιο λαμπερό αποτέλεσμα.

Τα πολύχρωμα μοτίβα που ζωγραφίζει είναι εμπνευσμένα από καλλιτέχνες της μοντέρνας τέχνης όπως ο Jackson Pollock κι ο Roy Lichtenstein.

Τα donuts του Kim έχουν φιλοξενηθεί από μεγάλες γκαλερί σε όλο τον κόσμο καθώς και σε διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα προσθέτοντας μια «νόστιμη» και ξεχωριστή άποψη στο σύνολο των καλλιτεχνικών έργων.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.mymodernmet.com